Ingrediente
- Blat:
- 2 oua
- 4 galbenusuri
- 200 g unt
- 1 praf de sare
- 200 g zahar
- 1 plic de zahar vanilinat (8 g)
- esenta de vanilie
- 200 g faina
- 5 g praf de copt
- Dimensiuni tava: 25/35 cm
- Strat de gem:
- 1 borcan de 400 g de gem de piersici
- Bezea cu nuca:
- 4 albusuri
- 1 praf de sare
- 100 g zahar
- 1 plic de zahar vanilinat (8 g)
- 200 g nuca macinata
Mod de preparare
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Ouale, galbenusurile, untul, sarea, zaharul, zaharul vanilinat si esenta de vanilie se mixeaza, apoi se incorporeaza faina si praful de copt.
Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand blatul este facut.
Se scoate tava din cuptor si se intinde gemul peste blat.
Se pregateste bezeaua. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat. Se incorporeaza nuca macinata, amestecand usor cu o spatula din silicon. Se intinde bezeaua peste gem si se reintroduce tava la cuptor pana cand se rumeneste frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu gem de piersici si bezea cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|