Desert prajitura cu gem de piersici si bezea cu nuci

Postat de Pungasa_Rogue in Prajituri
24 Mai 2020 | 6477 vizualizari
Desert prajitura cu gem de piersici si bezea cu nuci

Aluaturi de casa  Pentru aceasta delicioasa prajitura m-am inspirat de la Cleme.

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 oua
  • 4 galbenusuri
  • 200 g unt
  • 1 praf de sare
  • 200 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilinat (8 g)
  • esenta de vanilie
  • 200 g faina
  • 5 g praf de copt
  • Dimensiuni tava: 25/35 cm
  • Strat de gem:
  • 1 borcan de 400 g de gem de piersici
  • Bezea cu nuca:
  • 4 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilinat (8 g)
  • 200 g nuca macinata

Mod de preparare

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Ouale, galbenusurile, untul, sarea, zaharul, zaharul vanilinat si esenta de vanilie se mixeaza, apoi se incorporeaza faina si praful de copt.

Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand blatul este facut.

Se scoate tava din cuptor si se intinde gemul peste blat.

Se pregateste bezeaua. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat. Se incorporeaza nuca macinata, amestecand usor cu o spatula din silicon. Se intinde bezeaua peste gem si se reintroduce tava la cuptor pana cand se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu gem de piersici si bezea cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tarta de fructe cu gelatina

Postat de Valclaudia

Tarta de fructe cu gelatina

Intai ne ocupam de prepararea blatului: Separam albusurile de galbenusuri, zaharul se adauga peste galbenusuri, la fel si praful de copt si coaja de lamaie, si de amesteca pana cand...

Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu prune

Postat de robert_badica

Desert prajitura rasturnata cu prune

Mai întâi, pregătim toate ingredientele. Tava se tapetează cu foaie de copt, apoi se aşază în tavă jumătăţile de prune. Peste acestea se presară trei linguri cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2020, 21:33
Ce bunătate! Arată foarte bine!
la 24.05.2020, 21:43
delicioasa!
la 24.05.2020, 21:44
Delicioasa!
la 24.05.2020, 21:56
Buna praji
la 24.05.2020, 22:05
Foarte buna si fina!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking