Ingrediente
Pentru aluat:
- 180 g de faina
- 100 g de migdale in pudra
- 100 g de zahar pudra
- 90 g de unt la temperatura ambianta
- esenta vanilie
- 1 ou
Garnitura:
Pentru bezea:
- 3 albusuri
- 80 g de zahar pudra
- 80 g de zahar tos
migdale feliate pentru decor
Mod de preparare
Untul trebuie sa fie la temperatura ambianta.
Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina, pudra de migdale, untul, vanilia si zaharul.
Amestecati, adaugati apoi oul si framantati rapid pana obtineti un aluat.
Intindeti-l cu mana intr-o tava unsa 25/25 cm.
Dati la rece tava cel putin 30 de minute.
Incalziti cuptorul la180 °C si intindeti gemul de zmeura.
Bateti albusurile spuma incorporand treptat zaharurile.
Etalati bezeaua obtinuta cu un posh peste gem.
Decorati cu migdale feliate.
Dati la cuptor timp de 35-40 minute.
Lasati sa se raceasca, apoi taiati in portii.
Bun desert !
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu gem de zmeura si bezea / Noirmoutier" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|