Desert prajitura cu gris si migdale/ Cipru

Postat de ctlina in Dulciuri
15 Sep 2017 | 5869 vizualizari
Desert prajitura cu gris si migdale/ Cipru

O reteta autentica cipriota, o prajitura delicioasa pe care o voi reface cu siguranta. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/prajitura-cu-gris-si-migdale-cipru.html

Ingrediente

am utilizat ca masura un pahar de 150 ml

  • 1/2 pahar de unt topit si racit
  • 1/2 pahar de zahar
  • 2 oua
  • 1 pahar de faina
  • 1 pahar de griș de grâu foarte fin pentru cușcuș (couscous)
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 pahar de migdale macinate
  • 4 linguri de lapte
  • migdale intregi cu tot cu coaja

Sirop:

  • 1 pahar de apa +1 pahar de zahar

Mod de preparare

Intr-un castron sau in bolul robotului, amestecati bine ouale cu zaharul.

Adaugati untul topit, incorporati apoi faina amestecata cu praful de copt, grisul si migdalele macinate.

Amestecati bine.

Am adaugat un pic de lapte, caci compozitia mi se parea prea groasa.

Turnati intr-o tava unsa (20/30 cm).

Decorati cu migdale intregi.

Dati la cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 30 de minute.

Intre timp, pregatiti siropul: fierbeti apa cu zaharul timp de 3 minute.

Scoateti prajitura, lasati sa se raceasca 5 minute si taiati-o in portii.

Turnati siropul uniform deasupra si lasati-o sa se raceasca complet.

Este delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu gris si migdale/ Cipru" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Briose cu fulgi de ciocolata

Postat de CameliaComan

Briose cu fulgi de ciocolata

Preparare briose: Punem intr-un bol zaharul si untul moale. Le mixam aproximativ 5 minute. Dupa ce se omogenizeaza adaugam ouale. Le punem unul cate unul, si mixam dupa fiecare pana se...

Citeste continuarea

Pavlova cu nutella si frisca

Postat de Constelatialeu

Pavlova cu nutella si frisca

Am mixat bine albusurile cu un praf de sare, pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat s amixez pana am obtinut o bezea ferma, am adaugat amidonul si am continuat s...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.09.2017, 22:07
delicioasa
la 15.09.2017, 22:12
la 16.09.2017, 09:06
E delicioasa!
la 16.09.2017, 09:47
Waw! Mega deliciu! Felicitări, Cătălina....pentru toate rețetele minunate aduse aici!
la 16.09.2017, 13:37
Super!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking