Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si bezea

Postat de oanapl in Prajituri
26 Apr 2017 | 18197 vizualizari
Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si bezea

Delicii de Paste Va invit sa incercati o prajitura delicioasa cu mere. Data viitoare cand o voi face, voi pune cel putin 1.5 kg mere, ca au fost prea bune.

Ingrediente

  • 1 kg mere rosii
  • 150 g biscuiti
  • 75 g unt
  •  crema de vanilie:
  • 3 galbenusuri
  • 50 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 120 g faina
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  •  bezea:
  • 3 albusuri
  • 60 g zahar
  • esenta de lamaie

Mod de preparare

Dai biscuitii prin masina de tocat si apoi ii amesteci cu untul topit si ii intinzi in tava tapetata cu hartie de copt.

Merele curatate de coaja si samburi le tai felii si le pui in tava peste biscuiti si le stropesti cu zeama de lamaie. Le dai in cuptor, la foc mic, pana se inmoaie.

Pentru crema, freci galbenusurile cu zahar, apoi adaugi laptele si zaharul vanilat si le pui intr-o cratita pe foc mic si amesteci pana se topeste zaharul, apoi adaugi faina cernuta putin cate putin, amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase, pana cand compozitia se ingroasa (ca o mamaliga). La final, adaugi esenta de vanilie.

Albusurile le bati spuma tare cu zahar si apoi adaugi esenta de lamaie.

 Peste merele rumenite, torni crema de vanilie si o intinzi, apoi adaugi bezeaua. Dai din nou la cuptor, la foc mic, pentru 10-15 minute, pana se rumeneste usor albusul. Lasi sa se raceasca putin, apoi treci un cutit pe marginea tavii si indepartezi inelul de la tava si tai prajitura felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu morcovi si nuci

Postat de CameliaComan

Desert prajitura cu morcovi si nuci

Curatam morcovii si apoi ii dam pe razatoare. Punem nucile intr-un chopper si le maruntim putin. Intr-un bol punem faina, sarea, scortisoara si praful de copt. Le incorporam amestecand cu un...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza de vaci si piersici

Postat de oanapl

Desert prajitura cu branza de vaci si piersici

Pui ciocolata și untul, tăiate în bucățele potrivite, într-o crăticioară, pe foc foarte mic. Amesteci până când ciocolata și untul sunt complet topite. Stingi focul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2017, 17:35
Ce combinatie tentanta vanilie -mere
la 26.04.2017, 17:36
Asa este!
la 26.04.2017, 17:54
delicioasa
la 26.04.2017, 18:04
la 26.04.2017, 18:17
da' tu de ce esti asa slaba la cate bunatati faci?
tie ti se pare corect asa...fata de noi? ))
Doamne, cum arata!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking