Desert prajitura cu mere, iaurt si nuci

Postat de oanapl in Prajituri
23 Iun 2017 | 3675 vizualizari
Desert prajitura cu mere, iaurt si nuci

Ingrediente

  • 2 mere (aprox. 300 g)
  • 400 g iaurt
  • 35 ml ulei
  • 70 g zahar
  • 70 g faina
  • 50 g nuci
  • esenta rom
  • scortisoara macinata

Mod de preparare

Speli merele, le scoti mijlocul si le tai felii. Adaugi scortisoara, amesteci si le lasi cateva minute.
Amesteci uleiul cu zaharul, esenta de rom si iaurtul si omogenizezi. Adaugi apoi faina si amesteci pana obtii un aluat ca o smantana. Torni jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt. (dimensiuni tava 18x18cm).
Presari nucile rupte bucatele si asezi merele deasupra aluatului in strat uniform.Torni deasupra restul de aluat.
Dai la cuptor la foc mediu si coci prajitura pana devine rumena deasupra (aproximativ 60 de minute). Lasi sa se raceasca complet si apoi o tai cu un cutit bine ascutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere, iaurt si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu mere si nuci

Postat de katty

Desert prajitura cu mere si nuci

Curatam merele,scoatem cotoarele si le taiem cubulete. Stropim cu zeama de lamaie si le lasam deoparte. Samburii de nuca ii punem intr-o tava pe hartie de copt si ii rumenim usor in cuptor, apoi...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu iaurt si mere umplute

Postat de oanapl

Desert prajitura cu iaurt si mere umplute

Pentru blat: separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu sarea, adaugi treptat zaharul si bati pana se intareste compozitia, apoi incorporezi pe rand: galbenusurile, uleiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.06.2017, 23:18
la 24.06.2017, 07:10
Buna!
la 24.06.2017, 07:40
la 24.06.2017, 07:52
la 24.06.2017, 13:13

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking