Desert prajitura cu miere si crema de vanilie

Postat de miha in Prajituri
29 Sep 2018 | 2964 vizualizari
Desert prajitura cu miere si crema de vanilie

Imi plac tare mult foile astea cu miere, se fac destul de usor si se coc repede. In plus merg combinate cu orice crema va place voua. Eu am incercat de data asta cu crema de vanilie, dar ma gandesc sa fac si cu o crema de lamaie, cred ca va iesi o nebunie. ;)

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 25 g unt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • ~300 g faina
  • Pentru crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 150 g unt
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Foi:

Ouale se mixeaza cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga untul si mierea. Se pune vasul la bain-marie. Se amesteca pana zaharul din compozitie s-a topit si crema se incalzeste. Se adauga bicarbonatul, se amesteca bine si se mai tine putin pe baia de abur, pana compozitia devine spumoasa si creste in volum.

Se pune faina intr-un vas, se toarna deasupra crema de oua si se omogenizeaza. Se framanta si se adauga faina daca mai este necesar, cat sa iasa un aluat ca o plastilina.

Aluatul se imparte in 4, apoi se intinde in foaie cat mai subtire, direct pe fundul tavii (20/30 cm) presarata cu faina. Se inteapa din loc in loc cu furculita. Foile se coc la foc mediu spre mare cat sa devina foaia aurie, in jur de 10 minute.

  • Aluatul se pastreaza la cald, caci are tentinta de a se intari.
  • Atentie, foile se ard foarte usor.
  • Daca aveti rabdare sa intindeti aluatul foarte bine si subtire, se pot obtine 5 foi.

Foile sunt moi si destul de fragile, dar dupa ce se racesc, devin crocante.

Crema de vanilie:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Turnam laptele amestecand usor si punem vasul pe foc mic. Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa. Se da deoparte si se lasa la racit, amestecand din cand in cand sa nu se formeze pojghita.

In budinca racita incorporam untul batut, adaugand cate o lingura si amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit aromam dupa gust cu esenta de vanilie.

Repartizam crema intre cele 4 foi cu miere si dam la frigider pana crema se intareste si foile se inmoaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu miere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu smantana si nuca

Postat de sufletista

Desert prajitura cu smantana si nuca

Foi-Mixam ouale cu zaharul pana ce se topesc, adaugam uleiul si untul la temperatura camerei, mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam bicarbonatul si praful de copt stins in zeama de lamaie,...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu struguri

Postat de ancutsa

Desert prajitura cu struguri

  Pentru foi: într-un castron mai mare se amestecă ingredientele umede: ouăle cu uleiul şi mierea, apoi se adaugă cele uscate: zahărul, sarea, praful de copt şi făină...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.09.2018, 20:53
Excelente! De acum inainte, le am si eu, ca obiectiv culinar...
la 29.09.2018, 21:04
Ce bine arata !
la 29.09.2018, 21:09
Ce minunate sunt prajiturile cu foi! Le ador!
la 29.09.2018, 21:15
buna buna
la 29.09.2018, 22:02

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking