Ingrediente
- pentru foi:
- 3 ouă;
- 3 linguri zahăr;
- 3 linguri miere;
- 150 ml ulei;
- 1 plic praf de copt;
- 450 g făină.
- pentru crema:
- 400 g smântână 18% grăsime;
- 3 linguri zahăr;
- 1 plic zahăr vanilat Bourbon;
- 8 linguri nucă măcinată.
Mod de preparare
Pentru foile cu miere: se amestecă ouăle cu zahărul şi mierea, se adaugă treptat uleiul, praful de copt şi făină cât cuprinde, eu am avut nevoie de aprox 450 g. Se obţine un aluat pufos, suficient de consistent pentru a fi întins.
Aluatul se împarte în 3 bucăţi. Se întinde primul aluat pe masa presărată cu făină şi se transferă cu grijă cu ajutorul sucitorului pe dosul unei tăvi tapetate cu făină. Se coace la foc mic aprox 7 minute.
Se pregătesc la fel şi celelalte foi.
Se lasă la răcit.
Pentru crema de smântână: se amestecă smântâna cu zahărul, zahărul vanilat Bourbon şi nuca măcinată.
Foile se taie cu grijă astfel încât să încapă într-o tavă de chec sau formă de silicon. Se alternează foile cu crema. Veţi obţine două tăvi. Se păstrează în frigider până la servire.
Timp total: aprox 1h
Porţii: 24
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/01/prajitura-cu-miere-si-smantana.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu miere si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|