Desert Prajitura cu migdale- Gâteau Nantais

Postat de ctlina in Dulciuri
6 Sep 2018 | 3194 vizualizari
Desert Prajitura cu migdale- Gâteau Nantais

Este o prajitura traditionala din regiunea orasului francez Nantes, compusa din faina, zahar, oua si pudra de migdale, imbibata cu rom si decorata cu o glazura alba. A fost creata in 1820 si era servita in saloanele nantaises. https://www.blogulluicatalina.com/2018/07/prajitura-cu-migdale-gateau-nantais.html

Ingrediente

  • 40 g de faina
  • 100 g de unt moale
  • 100 g de zahar tos
  • 3 oua
  • esenta naturala de vanilie
  • 100 g de pudra de migdale
  • 600 ml de rom
  • 100 g de zaha pudra

Mod de preparare

Frecati untul moale cu zaharul tos.

Adaugati pudra de migdalele si treptat ouale continuand sa amestecati.

Incalziti cuptorul la 170°C.

Adaugati faina si 200 ml de rom, amestecand usor.

Turnati intr-o tava unsa (22 cm) si dati la cuptor timp de 30 minute (verificati coacerea cu o scobitoare).

Scoateti din forma pe un grill cu fata in jos si imbibati cu o pensula fundul prajiturii cu 200 ml de rom.

Preparati glazura: amestecati zaharul pudra cu 200 ml de rom si un pic de apa pana obtineti o glazura lucioasa si uniforma.

Intoarceti prajitura pe grill si decorati suprafata cu glazura pregatita.

Lasati sa se raceasca complet.

Taiati in portii si serviti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura cu migdale- Gâteau Nantais" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert bezele cu cacao si nuci

Postat de katty

Desert bezele cu cacao si nuci

Punem samburii de nuca intr-o tava pe hartie de copt si ii  uscam la temperatura mica, apoi ii taiem cu cutitul in bucatele mai mici. Mixam albusurile cu praful de sare, apoi cu zaharul...

Citeste continuarea

Turta dulce

Postat de Ina

Turta dulce

Punem 200 g de zahar  la caramelizat si stingem cu 100 de ml de apa calda.  Pregatim restul ingredientelor :  3 galbenusuri, laptele in care dizolvam bicarbonatul de amoniu, 200...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.09.2018, 21:52
Cu esenta de rom si migdale, o prajitura aromata si pe gustul meu...!
la 06.09.2018, 21:57
Cu rom Rodica nu cu esenta
la 06.09.2018, 22:02
la 06.09.2018, 22:02
Bine, Catalina. E bun si asa...!
la 07.09.2018, 01:37

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking