Ingrediente
- 40 g de faina
- 100 g de unt moale
- 100 g de zahar tos
- 3 oua
- esenta naturala de vanilie
- 100 g de pudra de migdale
- 600 ml de rom
- 100 g de zaha pudra
Mod de preparare
Frecati untul moale cu zaharul tos.
Adaugati pudra de migdalele si treptat ouale continuand sa amestecati.
Incalziti cuptorul la 170°C.
Adaugati faina si 200 ml de rom, amestecand usor.
Turnati intr-o tava unsa (22 cm) si dati la cuptor timp de 30 minute (verificati coacerea cu o scobitoare).
Scoateti din forma pe un grill cu fata in jos si imbibati cu o pensula fundul prajiturii cu 200 ml de rom.
Preparati glazura: amestecati zaharul pudra cu 200 ml de rom si un pic de apa pana obtineti o glazura lucioasa si uniforma.
Intoarceti prajitura pe grill si decorati suprafata cu glazura pregatita.
Lasati sa se raceasca complet.
Taiati in portii si serviti!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura cu migdale- Gâteau Nantais" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|