Desert Prajitura cu migdale- Gâteau Nantais

Postat de ctlina in Dulciuri
6 Sep 2018 | 3150 vizualizari
Desert Prajitura cu migdale- Gâteau Nantais

Este o prajitura traditionala din regiunea orasului francez Nantes, compusa din faina, zahar, oua si pudra de migdale, imbibata cu rom si decorata cu o glazura alba. A fost creata in 1820 si era servita in saloanele nantaises. https://www.blogulluicatalina.com/2018/07/prajitura-cu-migdale-gateau-nantais.html

Ingrediente

  • 40 g de faina
  • 100 g de unt moale
  • 100 g de zahar tos
  • 3 oua
  • esenta naturala de vanilie
  • 100 g de pudra de migdale
  • 600 ml de rom
  • 100 g de zaha pudra

Mod de preparare

Frecati untul moale cu zaharul tos.

Adaugati pudra de migdalele si treptat ouale continuand sa amestecati.

Incalziti cuptorul la 170°C.

Adaugati faina si 200 ml de rom, amestecand usor.

Turnati intr-o tava unsa (22 cm) si dati la cuptor timp de 30 minute (verificati coacerea cu o scobitoare).

Scoateti din forma pe un grill cu fata in jos si imbibati cu o pensula fundul prajiturii cu 200 ml de rom.

Preparati glazura: amestecati zaharul pudra cu 200 ml de rom si un pic de apa pana obtineti o glazura lucioasa si uniforma.

Intoarceti prajitura pe grill si decorati suprafata cu glazura pregatita.

Lasati sa se raceasca complet.

Taiati in portii si serviti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura cu migdale- Gâteau Nantais" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert mere coapte cu inghetata

Postat de AlexTeacher

Desert mere coapte cu inghetata

Scobeste merele cu un cutit, lasand un 1 cm de la baza intact. Pune-le apoi intr-o tava. Adauga in tava apa fiarta, boabele de cardamon si cele de ienibahar. Taie pastaia de vanilie, scoate-i...

Citeste continuarea

Brownies

Postat de cristeena20

Brownies

Intai topim ciocolata cu margarina la foc mic si adaugam zaharul si uleiul, amestecand bine. Cand ingredientele sunt omogene luam de pe foc si punem la racit.  Batem ouale cu un tel (doar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.09.2018, 21:52
Cu esenta de rom si migdale, o prajitura aromata si pe gustul meu...!
la 06.09.2018, 21:57
Cu rom Rodica nu cu esenta
la 06.09.2018, 22:02
la 06.09.2018, 22:02
Bine, Catalina. E bun si asa...!
la 07.09.2018, 01:37

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking