Desert prajitura cu mousse de afine de cultura

Postat de Constelatialeu in Prajituri
7 Iul 2022 | 2386 vizualizari
Desert prajitura cu mousse de afine de cultura

Am fost cadorisita cu niste afine de cultura, o parte le-am pus pentru afinata, o alta parte am facut dulceata si am pus cateva si la congelator, ca cine stie ce idei imi mai traznesc...:)))))))))))))) 

Ingrediente

  • Blat- tava 35/25 cm
  • 300 g albusuri
  • 300 g zahar
  • 300 g nuca prajita si macinata
  • 100 g faina
  • un praf de sare
  • Mouse de afine
  • 600 g dulceata de afine de cultura
  • 4 galbenusuri
  • 200 g ciocolata cu aroma de vanilie
  • 500 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • 15 g gelatina
  • Decor
  • afine de cultura

Mod de preparare

Blat : Am tapetat cu hartie de copt o tava cu pereti deatasabili, dimensiune 35/25 cm. Albusurile le-am scos din congelator si le-am lasat sa se dezghete, apoi le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat faina si nuca macinata cu miscari lente de jos in sus. Am turnat compozitia in tava, am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, cca 40 min. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca bine blatul.

Am pregatit tava in care am copt blatul am imbracat-o in folie alimentara si pe margine am pus folie acetata, am asezat blatul racit , apoi m-am apucat sa fac mouse-ul de afine.

Mouse de afine : Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Smantana pentru frisca am mixat-o. Intr-un castron de inox  am pus dulceata, am blendat-o, apoi am incorporat galbenusurile si am adaugat si ciocolata. Am asezat castronul pe baia de abur, am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat castronul de pe baia de abur, am incorporat gelatina hidratata si am lasat sa scada temperatura sub 30 grade. Apoi am incorporat si frisca. Am turnat mouse-ul peste blat, apoi am bagat tava la frigider pentru min 5 ore. Apoi am portionat prajitura cu ajutorul unui cutit trecut prin apa ferbinte, am decorat cu afine de cultura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mousse de afine de cultura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert prajitura cu foi pe dosul tavii si umplutura de mere

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu foi pe dosul tavii si umplutura de mere

Intr-un castron se pun untul taiat bucatele, zaharul, ouale si sarea. Se adauga esenta, se cerne putina faina si se toarna bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie. Se framanta totul,...

Citeste continuarea

Desert prajitura marmorata cu mousse de fructe rosii si glazura de ciocolata

Postat de momo121

Desert prajitura marmorata cu mousse de fructe rosii si glazura de ciocolata

Pentru Blat: Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie. Punem zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.07.2022, 01:21
la 08.07.2022, 06:10
ce culoare frumoasa!
la 08.07.2022, 08:28
Delicioasa!
la 08.07.2022, 09:36
Ce frumoasă și aromată e!
la 08.07.2022, 18:49
Hmm, ai aveti??? Am cam da o tură până la voi!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking