Desert prajitura cu pere, branza si aluat razuit

Postat de oanapl in Prajituri
19 Noi 2020 | 2959 vizualizari
Desert prajitura cu pere, branza si aluat razuit

Această prăjitură se poate pregăti cu orice fruct de sezon. Este la fel de delicioasă. Deoarece încă se mai găsesc pere zemoase și delicioase, vă invit să încercați și voi prăjitura. Nouă ne-a plăcut foarte mult.

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 350 g făină
  • 40 g cacao
  • 100 g zahăr
  • esență de rom
  • un praf de sare
  • 2 ouă
  • 200 g unt
  • pentru umplutura de pere:
  • 1.5 kg pere
  • 30g amidon
  • 20ml apă rece
  • pentru umplutura de brânză:
  • 500 g brânză de vaci
  • 50 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat bourbon
  • 2 ouă
  • 2-3 linguri griș

Mod de preparare

Se cern făina și cacaua într-un castron. Se adaugă zahărul, esența de rom, praful de sare, ouăle și untul tăiat bucățele. Se frământă cu mâna toate ingredientele până când aluatul nu se mai lipește de mână. Se împarte aluatul în 2 bile, se învelesc în folie alimentară și se bagă o bilă în frigider pentru minim 30 de minute, iar cealaltă bilă se bagă în congelator (pentru a se rade mai ușor).

Se curăță perele de coajă și semințe și se taie în cubulețe și se pun la călit până când lasă zeamă și se înmoaie. Amidonul se pune într-o cană și se adaugă treptat apa rece și se amestecă până când nu mai rămân cocoloașe. Se toarnă peste pere și se omogenizează compoziția. Se mai fierb perele încă 5 minute și se amestecă permanent. Se lasă să se răcească.

Se pune brânza într-un castron și se adaugă ouăle, zahărul măcinat și zahărul vanilat bourbon apoi se mixează cu un mixer vertical. Se adaugă grișul și se omogenizează.


Se scoate aluatul din frigider și se întinde pe o hârtie de copt, apoi se transferă în tava cu tot cu hârtia de copt și se înțeapă din loc în loc cu o furculiță. Se adaugă brânza, perele iar la final se rade deasupra restul de aluat (scos din congelator). Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 40-50 de minute, până când blatul este copt. Se lasă să se răcorească puțin și se taie prăjitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu pere, branza si aluat razuit" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura razuita cu blat de cacao si umplutura de mere si branza

Postat de oanapl

Desert prajitura razuita cu blat de cacao si umplutura de mere si branza

Cerni făina și cacaua într-un castron. Adaugi zahărul, esența de rom, praful de sare, ouăle și untul tăiat bucățele. Frămânți cu mâna toate ingredientele până...

Citeste continuarea

Desert briose cu lamaie

Postat de MotanLaOale

Desert briose cu lamaie

Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa. Se adauga uleiul, zeama si coaja rasa de lamaie si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2020, 21:14
Delicioasa
la 19.11.2020, 21:19
Ce idee buna, dar pana sa fac si eu sigur mananc toate perele...
la 19.11.2020, 21:23
Mulțumesc Adele!
la 19.11.2020, 21:23
Ce simpatică ești Cleme!
la 19.11.2020, 21:24
Bună...!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking