Desert prajitura cu pere si bezea

Postat de Oana in Prajituri
12 Oct 2017 | 4406 vizualizari
Desert prajitura cu pere si bezea

O prajitura potrivita pentru sezonul rece, cu aroma de scortisoara, cu blat de pandispan si pere zemoase de Voinesti. Se face super usor!

Ingrediente

Blat:

  • 1 lamaie mica
  • 1 ou+ 3 galbenusuri
  • 125 g unt moale
  • 125 g zahar
  • 50 g amidon
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ lingurita scortisoara
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 2 pere
  • 2 linguri zeama de lamaie

Bezea:

  • 3 albusuri
  • 120 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Decor:

  • 3 linguri dulceata de caise
  • 3 linguri fulgi de cocos

Mod de preparare

Blat: Se spala lamaia, se stoarce sucul si se rade coaja. Se amesteca cu cele trei galbenusuri si oul intreg si se mixeaza cu zaharul pana se umfla bine. Se adauga untul moale si se mixeaza usor pana se incorporeaza complet. Se amesteca faina cu amidonul, praful de copt, un praf de sare si scortisoara.

Se adauga treptat faina peste crema de ou si se amesteca pana se obtine un aluat moale.

Se tapeteaza o tava patrata cu unt si faina si se rastoarna aluatul. Se niveleaza usor pe toata suprafata.

 Se curata perele de coaja, se taie pe jumatate, se scoate cu grija cotorul si se taie felii subtiri. Se stropesc perele imediat cu zeama de lamaie, sa nu se oxideze. Se asaza peste blat si se pune tava in cuptor la 170 de grade C, pentru 40 de minute. Se scoate din cuptor si se pregateste bezeaua.

 Bezea: Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, iar cand s-au umflat, se adauga treptat cate o lingura de zahar si se mixeaza pana ce zaharul se topeste si bezeaua devine lucioasa.

Se transfera intr-un posh si se decoreaza prajitura.

Se pune iar la cuptor pentru 10 minute, la 170 de grade C, pana se aureste putin.

Se scoate prajitura si se lasa la racit.

 

Decor:

 Prajitura racita se scoate din tava, se unge pe margini cu gemul de caise usor incalzit si se tapeteaza cu fulgii de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu pere si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Postat de xana

Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele, lamaia felii, lichiorul Amaretto si putina apa si le...

Citeste continuarea

Muffins cu ciocolata alba si apa de flori de portocal

Postat de comanligia

Muffins cu ciocolata alba si apa de flori de portocal

Se freaca ouale intregi cu zaharul,apoi se adauga apa de flori de portocal,untul topit,faina,praful de copt si bicarbonatul si se amesteca toate bine.Se pune din aceasta compozitie cate putin in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.10.2017, 16:10
buna buna
la 12.10.2017, 16:11
Minunată!
la 12.10.2017, 16:50
Foarte buna!
la 12.10.2017, 17:13
Delicioasă!
la 12.10.2017, 17:53

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking