Desert prajitura cu prune, nuci si crema de vanilie

Postat de Constelatialeu in Prajituri
18 Feb 2021 | 1965 vizualizari
Desert prajitura cu prune, nuci si crema de vanilie

Ingrediente

  • tava 36/25 cm
  • Blat
  • 6 oua mari
  • 250 g margarina rama
  • 240 g zahar
  • 240 g faina
  • 1 lingurita amoniac
  • un praf de sare
  • jumatati de prune ( eu le-am avut la congelator ca nu esezonul lor)
  • zahar brun
  • nuca taiata grosier
  • Crema
  • 6 galbenusuri
  • 170 g zahar
  • 30 g amidon Dr. Oetker
  • esenta vanilie
  • 500 ml lapte
  • 250 g unt cu 80% grasime
  • Decor
  • bomboane trufe razuite

Mod de preparare

In primul rand am scos prunele din congelator si le-am lasat la dezghetat intr-o strecuratoare, de pe o zi pe alta.

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/25 cm tapetata cu hartie de copt. In jumatatile de prune am pus un pic de zahar brun, apoi am adaugat si nuca taiata grosier, le-am asezat pe fundul tavii cu partea umpluta in jos. Intr-un castron am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare. Separat am mixat margarina la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile si am continuat sa mixez 3-4 min. Am adaugat amoniacul si jumatate din faina, am omogenizat apoi am incorporat jumatate din spuma de albusuri, am adaugat restul de faina, am omogenizat apoi am incorporat restul din spuma de albus. Aluatul l-am pus in tava peste prunele deja asezate, am nivelat frumos si am dat tava la cuptorul preincalzit pentru cca 35 min sau pana trece testul scobitorii.Am scos tava din cuptor si am rasturnat blatul pe o tava, partea de jos devenind partea de sus, am lasat sa se raceasca bine, apoi am portionat blatul

Crema: Intr-un vas de inox am pus galbenusurile, zaharul si amidonul, am omogenizat, apoi am subtiat cu laptele caldut. Am pus vasul de inox pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce crema s-a ingrosat, la final am adaugat esenta de vanilie. Am acoperit cu folie alimentara crema si am lasat-o sa se raceasca bine. Untul moale l-am mixat bine apoi am incorporat crema de galbenusuri, racita bine.

Asamblare : Fiecare bucatica de blat am ornat-o cu crema si apoi am ras  deasupra bomboane trufe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu prune, nuci si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu pere, mure si branza

Postat de oanapl

Desert tarta cu pere, mure si branza

Pentru aluat, mixezi oul cu zahărul măcinat, apoi adaugi uleiul, sarea și brânza și le mixezi bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât mai bine....

Citeste continuarea

Desert american apple pie

Postat de Oana

Desert american apple pie

Aluat : In bolul cu faina se pune un praf de sare, zaharul si se amesteca putin, apoi se adauga untul rece taiat cubulete si laptele rece. Se framanta cu mana sau la robot, pana se obtine o bila,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.02.2021, 18:30
Cam buna prajitura ta!
la 18.02.2021, 18:42
Prea buna , Prea ca la mosie
la 18.02.2021, 19:08
la 18.02.2021, 19:37
Super, super faina! Nu spun ca vreau, ca nu stiu daca mai ai!
la 18.02.2021, 19:37
Buna!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking