Prajitura cu crema de cocos si visine

Postat de mirela0911 in Prajituri
12 Iul 2015 | 9920 vizualizari
Prajitura cu crema de cocos si visine

Daca tot mi-au mai ramas niste visine, am zis sa fac si altfel de combinatii si nu am dat gres!

Ingrediente

Pt. blat:

  • 7 oua
  • un praf de sare
  • 14 lg zahar
  • 14 lg apa rece
  • 14 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 300 ml lapte
  • 3 lg gris
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • esenta de vanilie
  • 1 cana visine fara samburi
  • 2-3 lg zahar

Pt. glazura:

  • 6 lg zahar pudra
  • 2 lg cacao
  • 2 lg ulei
  • 2-3 lg apa fiarta

Mod de preparare

Pentru inceput se spala si se curata visinele de samburi, se amesteca cu cele 2-3 lg zahar pana se topeste, apoi se pun la scurs de zeama care au lasat-o.

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine pana ce acesta se dizolva. Se adauga apa cate doua linguri o data si se mixeaza usor. Galbenusurile se amesteca bine cu praful de copt apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca usor cu ajutorul unei spatule, apoi se pune si faina in 2-3 reprize omogenizand totul cu miscari usoare. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 170 de grade timp de 35-40 de minute. Se face testul cu scobitoarea. se lasa blatul sa se raceasca bine, apoi se taie in doua pe orizontala.

Crema: Laptele se pune la fiert si in momentul in care da in clocot se toarna grisul in ploaie si se amesteca continuu cu un tel pentru a nu face cocoloase. Se adauga zaharul si untul, se omogenizeaza si se lasa sa se ingroase crema. Cand este gata se adauga nuca de cocos si esenta de vanilie. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.

Se unge primul blat cu jumatate din crema, se aseaza deasupra visinele bine scurse apoi restul de crema. Se pune cel de-al doilea blat peste crema intinsa cu grija.

Glazura: Intr-o craticioara se amesteca zaharul pudra cu cacaoa, uleiul si apa fiarta. Se omogenizeaza bine apoi se toarna peste prajitura si se niveleaza repede.

Se da la rece prajitura pana in momentul servirii. Se portioneaza si se serveste cu mare pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de cocos si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine Pentru blat: Se pune ciocolata tăiată bucățele mici în cafea fierbinte și se lasă să se topească...

Citeste continuarea

Desert rulada cu cocos, lime si visine

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu cocos, lime si visine

Blatul: Intr-un bol separati ouale. Rasturnati si cele 3 albusuri peste albusurile din bol, presarati un praf de sare si mixati. Cand incep sa devina spumoase, adaugati indulcitorul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.07.2015, 19:13
la 12.07.2015, 19:17
buna buna
la 12.07.2015, 19:22
ce-mi plac praji cu fructe....mmm
la 12.07.2015, 19:40
Bună prăjitura cu vișine! Și eu fac glazura asta și sunt fiarte multumită de ea!
la 12.07.2015, 19:41
deliciosa!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking