Desert prajitura cu unt de arahide

Postat de cristina1985 in Prajituri
29 Apr 2018 | 5298 vizualizari
Desert prajitura cu unt de arahide

Ingrediente

  • Blat cacao:
  • 150 g faina
  • 25 g cacao
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 50 ml cafea (eu am pus 50 ml apa fierbinte cu 2-3 lg Inka)
  • 75 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lg-ta bicarbonat de sodiu
  • 1 lg-ta otet
  • un praf sare
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 150 g mascarpone
  • 150g unt de arahide
  • Sos caramel:
  • 250 g zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • Glazura:
  • 150g ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
  • Ornat:
  • ciocolata neagra rasa

Mod de preparare

Blatul: Cacaua se amesteca cu zaharul, apoi se adauga cafeaua fierbinte, ouale, faina, praful de sare, uleiul, laptele, praful de copt si bicarbonatul stins in putin otet. Se pune intr-o tava de 25x25 cm  si se coace 30-35 minute. Este posibil sa nu creasca uniform (depinde de cuptor), dar e foarte gustoasa prajitura.

Crema: Se amesteca untul (la temperatura camerei) cu mascarpone, apoi treptat se pune cate o lingura in untul de arahide. Treptat se adauga restul.

Sos caramel: Se caramelizeaza zaharul pana devine auriu spre aramiu. Se toarna putin cate putin din frisca lichida. Vor iesi aburi, atentie! Apoi se lasa la racit. Cand este cald, se pune untul.

Se unge blatul racit cu crema de unt de arahide si se pune sosul de caramel. Se pune la frigider 1-2 ore, pana se intareste caramelul.

Glazura: Se incalzeste frisca lichida, dar cand ajunge la punctul de fierbere, se inchide ochiul si se adauga ciocolata (rupta in bucatele).

Se pune glazura peste crema, se rade ciocolata si se da la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu crema straciatella, visine si krantz de migdale

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu crema straciatella, visine si krantz de migdale

Blatul: Intr-un bol puneti ouale cu un praf de sare, le mixati cu telul blenderului, apoi puneti zaharul si amestecati pana devin spuma. Adaugati untul de arahide, mixati, apoi puneti laptele si...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de ciocolata si mure

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu crema de ciocolata si mure

Blatul: Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul treptat, mixati pana este topit. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le adaugati peste albusuri si mixati usor. Puneti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2018, 18:43
Inca n-am testat untul de arahide, nu stiu cum este....
la 29.04.2018, 21:19
E o combinatie intre dulce si sarat.Multumesc!
la 29.04.2018, 22:21
Arata super!
la 30.04.2018, 08:24
Arata foarte bine !
la 30.04.2018, 08:42
Multumesc!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking