Desert prajitura cu visine, bezea, nuci si ciocolata

Postat de RODIMUR in Prajituri
3 Mar 2019 | 3489 vizualizari
Desert prajitura cu visine, bezea, nuci si ciocolata

Pentru Moșii de iarnă de ieri am făcut una din prăjiturile cu vișine pe care le fac adeseori, pentru că este foarte bună, economică și nepretențioasă. Este o prăjitură pe care o fac mai ales toamna, sau iarna și în care folosesc vișine din dulceață, sau conservate la borcan, pentru că sunt dulci și nu lasă multă zeamă, iar blatul nu este astfel afectat. Am făcut prăjitura într-o tavă cu dimensiunile de 22/30 cm și am tăiat-o în 16 bucăți destul de mari, câte 2/porție.  

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 grame de unt
  • 3 gălbenușuri
  • 100 grame de zahăr pudră
  • 1 plic de vanilie
  • 200 grame de făină albă
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 linguriță de esență de migdale
  • Pentru umplutură:
  • 300 grame de vișine (fără sâmburi), din dulceață, sau conservate pentru iarnă
  • Pentru bezea:
  • 3 albușuri
  • 1 praf de sare
  • 100 grame de zahăr pudră
  • 1 plic de vanilie
  • 100 grame de nuci măcinate
  • Pentru decor:
  • pepite de ciocolată (sau ciocolată răzuită)

Mod de preparare

Pentru blat, se mixează mai întâi untul moale cu zahărul pudră și vanilia, până ce devine cremos. Se adaugă apoi unul câte unul gălbenușurile și se amestecă pentru omogenizare. În cele din urmă, se încorporează făina amestecată cu praful de copt și se adaugă esența de migdale. Se amestecă bine compoziția, ca să fie omogenă, după care se întinde, cu mâinile puțin umezite, în tava în care s-a pus hârtie de copt în prealabil.

Se nivelează compoziția (care este moale și lipicioasă și trebuie întinsă cu mâinile umezite în permanență) iar apoi se pun deasupra vișinele, bine scurse în prealabil de zeamă, sau de sirop.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, pentru 20 minute.

Între timp se mixează albușurile cu praful de sare și când cresc în volum, se adaugă treptat zahărul pudră amestecat cu un plic de vanilie. Când bezeaua este bine legată, se adaugă puțin câte puțin nuca măcinată, amestecându-se ușor, de jos în sus cu o spatulă, pentru uniformizare.

Se scoate tava din cuptor și după 1-2 minute se pune bezeaua cu nucă deasupra și se nivelează.

Se dă tava din nou la cuptor, pentru încă 20 de minute. Când prăjitura s-a rumenit, se scoate tava din cuptor. 

Prăjitura se decorează imediat, cât este fierbinte, cu pepite de ciocolată, sau cu ciocolată răzuită și apoi se lasă la răcit. 

După ce s-a răcit complet, prăjitura se porționează cu un cuțit cu lama subțire, umezită în apă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu visine, bezea, nuci si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Teodora si George

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Teodora si George

Foaie de bezea cu nuca si cacao : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.03.2019, 22:38
ce bunatate!
la 03.03.2019, 22:40
Mulțumesc frumos, Oana!
la 03.03.2019, 22:55
Buna
la 04.03.2019, 04:46
Mulțumesc frumos, Tabita!
la 04.03.2019, 08:06
Ce bine arara

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking