Desert prajitura cu visine si ciocolata

Postat de Constelatialeu in Prajituri
24 Iun 2020 | 4305 vizualizari
Desert prajitura cu visine si ciocolata

Daca tot e sezonul lor am pus si de-o pufosenie cu visine la ceas de seara, chiar noapte de`a binelea.....:)))))))))))))))))))))))))))))))

Ingrediente

  • 8 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 100 g zahar tos
  • 2 linguri ulei
  • praf de sare
  • zeama de lamaie
  • esenta de vanilie Madagascar de la Dr. Oetker
  • 300 g faina
  • visine- fix 80 de visine fara samburi
  • pepite de ciocolata
  • Pentru pudrat
  • zahar pudra

Mod de preparare

  Prima data am scobit visinele si le-am lasat sa se scurga bine, apoi le-am tavalit prin faina, sa nu se lase la fund cand le pun in prajitura. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine,apoi am adaugat zaharul pudra si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am adaugat si zeama de lamaie si am mai mixat, 2 min. Galbenusurile cu zaharul tos , uleiul si esenta de vanilie le-am mixat pana si-au dublat volumul. Am adaugat in galbenusuri jumatate din faina si am omogenizat, apoi am incorporat jumatate din bezea, amestecand cu miscari lente de jos in sus. Am incorporat si restul de faina si restul de bezea, am omogenizat bine amestecul, apoi l-am turnat in tava ( 36/24 cm ) tapetata cu hartie de copt. Visinele date prin faina le-am umplut cu pepite de ciocolata, apoi le-am asezat in tava , grupate cate 4 pe portie, am folosit fix 80 de visine, am calculat sa-mi iasa 20 de bucati de prajitura. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 35-40 min sau pana trece testul scobitorii. Mi-a iesit o prajitura pufoasa, inalta si visinele au stat la suprafata asa cum mi-am dorit. Am lasat prajitura sa se raceasca, apoi am portionat-o si am pudrat-o cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Fantastica

Postat de mirela0911

Desert prajitura Fantastica

Blatul maro: Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa, tare. Se...

Citeste continuarea

Desert rulada cu cocos, lime si visine

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu cocos, lime si visine

Blatul: Intr-un bol separati ouale. Rasturnati si cele 3 albusuri peste albusurile din bol, presarati un praf de sare si mixati. Cand incep sa devina spumoase, adaugati indulcitorul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2020, 23:56
la 25.06.2020, 01:27
la 25.06.2020, 07:18
Ma minunam de culoare La 8 ooo cred si eu
la 25.06.2020, 10:10
Buna!
la 25.06.2020, 17:30
Oooo....ce bunatate!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking