Ingrediente
- Blat
- 150 g unt cu 80 % grasime
- 150 g zahar pudra
- 250 g faina
- 2 oua
- 7 g praf de copt
- otet pentru stins praful de copt, cateva picaturi
- Dulceata de zmeura -cat sa intindem un strat egal pe toata suprafata prajiturii
- Glazura
- 4 oua
- 200 g zahar pudra
- 300 g nuca macinata
Mod de preparare
Am folosit o tava cu dimensiunile de 24/32 cm tapetata cu hartie de copt.
Untul la temperatura camerei l-am frecat bine cu zaharul pudra, am adaugat ouale si am omogenizat. Adaugam praful de copt si-l stingem cu cateva picaturi de otet si la final incorporam faina cernuta. Acest aluat il intindem in tava tapetata cu hartie de copt, apoi adaugam dulceata de zmeura si nivelam. Cele 4 oua impreuna cu zaharul pudra le mixam foarte bine apoi adaugam nuca macinata si omogenizam, aceasta glazura o intindem peste dulceata de zmeura.
Cuptorul electric il setam la functia pentru coacere prajituri la 180 grade C, apoi bagam tava in cuptor pentru cca 35-40 min, pana ce glazura se rumeneste frumos. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu zmeura si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|