Ingrediente
- 10 linguri apa
- 10 linguri ulei
- 10 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic praf copt
- Un varf de cutit mic de,curcuma,pentru culoarea aluatului
- 1 esenta rom
- Faina cat cuprinde, pentru un aluat nu foarte vartos,aproximativ 700g
- 1 borcan 800g gem de prune
- Un pumn plin cu miez de nuca
- Coaja rasa de lamaie am avut eu si am amestecat-o cu gemul
Mod de preparare
Am amestecat zaharul cu zaharul vanilat, apa si uleiul.
Dupa ce s-a topit zaharul, am pus esenta de rom, praful de copt,curcuma si faina adaugata treptat pentru un aluat, nu foarte vartos.
Am taiat o bucata din aluat si am dat-o la congelator.
Am pus miezul de nuca la cuptor pentru cateva minute apoi l-am faramat cu sucitorul.
Am amestecat gemul cu miezul de nuca si coaja de lamaie rasa
Aluatul l-am intins pe hartia pregatita cu dimensiunea tavii de copt, am asezat-o in tava, am intins gemul, apoi am ras deasupra,aluatul scos din congelator.
Am dat tava la cuptor la foc mic, pana a inceput sa se rumeneasca usor.
Cand se raceste, se acopera cu folie si se lasa la fragezit pana a doua zi
Prajitura este si mai frageda, dupa doua zile, dar putem sa taiem si sa mancam imediat dupa ce se raceste
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu gem de prune si miez de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|