Ingrediente
- Aluat:
- 250 ml apa minerala
- 150 ml ulei
- 150 g zahar
- 1/2 lgta praf de copt
- 1/2 lgta bicarbonat de sodiu
- 1 lgta otet sau zeama lamaie (pentru stins bicarbonat)
- coaja lamaie
- 460 g faina
- 1 praf sare
- 1/2 lgta esenta vanilie
- Umplutura:
- 2 kg mere
- 150 g zahar
- 1 pliculet zahar vanilinat
- 1 lgta scortisoara
Mod de preparare
Umplutura : Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare. Se pun pe foc, impreuna cu zaharul si scortisoara si se lasa 20 minute, amestecand din cand in cand.
Aluat: Intr-un bol, se adauga apa minerala, uleiul, zaharul, praful de copt si bicarbonatul stinse cu otet, coaja lamaie, vanilia, sarea si faina. Aluatul se introduce la frigider 30 minute.
Se imparte aluatul in doua parti. Se intinde o foaie, intr-o tava cu hartie de copt, apoi se asaza merele. Urmeaza a doua foaie care se inteapa din loc in loc.
Se introduce in cuptorul incalzit la 180 o C si se coace 25-30 minute, pana se rumeneste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|