Desert prajitura de post, cu visine si nuci, reteta usoara si rapida

Postat de RODIMUR in Prajituri
20 Mar 2018 | 19267 vizualizari
Desert prajitura de post, cu visine si nuci, reteta usoara si rapida

Desert prajitura de post, cu visine si nuci, reteta usoara si rapida Nevoia de dulce este mai presantă în post, așa că, deși nu putem folosi: ouă, lapte și grăsimi animale, trebuie să găsim alte ingrediente care să dea un gust bun prăjiturilor. Cum am foarte multe dulcețuri, gemuri și vișine puse la borcan, cu aspirină, m-am gândit să le valorific într-o prăjitură bună și pe placul meu. Este o prăjitură care se face foarte ușor și rapid, care îmbină gustul plăcut al vișinelor cu acela al nucilor. Am făcut prăjitura într-o tavă dreptunghiulară de 22/30 cm.

Ingrediente

  • Ingrediente Desert prajitura de post, cu visine si nuci, reteta usoara si rapida
  • 500 grame de făină albă
  • 500 ml apă minerală
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 grame de zahăr tos fin
  • 10 grame praf de copt
  • 1 linguriță de bicarbonat
  • 1 linguriță de oțet
  • 3 lingurițe de esență de migdale
  • 1 plic de vanilie
  • coaja răzuită de la o portocală
  • 100 grame de nuci tăiate mărunt
  • 150 grame de vișine
  • Pentru decor:
  • 25 grame de nuci tăiate mărunt
  • 2-3 linguri de zahăr pudră
  • 1 plic de vanilie

Mod de preparare

Cum se prepara Desert prajitura de post, cu visine si nuci, reteta usoara si rapida

În prealabil, se taie mărunt nucile (crude sau prăjite), iar vișinele se scot din borcanul în care au fost conservate, cu aspirină, ca să se scurgă de sirop. 

Într-un bol se amestecă zahărul, uleiul, apa minerală, bicarbonatul de sodiu stins în oțet și esența de migdale. Se mixează până ce se dizolvă tot zahărul și compoziția este omogenă.

Se toarnă această compoziție peste făina amestecată în prealabil cu praful de copt și coaja de portocale răzuită. Se mixează compoziția până la uniformizare. 

Se adaugă nucile tăiate mărunt și apoi vișinele.

Se toarnă compoziția într-o tavă prevăzută cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 35-40 minute. După 15-20 minute, când prăjitura a început să crească, se presară deasupra nucile tăiate mărunt.

Când prăjitura s-a rumenit frumos și trece testul scobitorii, se scoate din cuptor, se presară cu zahăr pudră amestecat cu vanilie și se taie în forma dorită, dar numai după ce se răcește complet.

Serviti alaturi de ice tea sau ice frappe. Recomandam si placinta cu visine

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post, cu visine si nuci, reteta usoara si rapida" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Negresa cu branza de vaci

Postat de reisnaor_2006

Negresa cu branza de vaci

Am inceput cu blatul. Galbenusurile le-am separat de albusuri. Am batut cu un praf de sare albusurile, am adaugat pe rand zaharul, galbenusurile, uleiul, laptele. Cu ajutorul unei spatule am...

Citeste continuarea

Chec cu piure de castane, scortisoara si nuca

Postat de privatelaura

Chec cu piure de castane, scortisoara si nuca

Intr-un vas, punem untul (moale), zaharul si mixam bine. Adaugam cate un ou pe rand, amestecand bine dupa fiecare, apoi adaugam faina cu praful de copt. Amestecam in continuare si adaugam piureul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2018, 23:20
Delicioasa!
la 20.03.2018, 23:23
Mulțumesc, Katy! Îți place?
la 21.03.2018, 00:13
Gustoasa combinatie !!!!
la 21.03.2018, 00:18
Mulțumesc, Mihaela!
la 21.03.2018, 06:22
Foarte buna! as vrea o bucățică!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking