Desert prajitura Delicia

Postat de cristina1985 in Prajituri
20 Mai 2017 | 3953 vizualizari
Desert prajitura Delicia

Ingrediente

Blat:

  • 400-430 g faina
  • 160 g unt
  • 80 ml lapte
  • 1 ou
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • coaja lamaie si zeama (pentru stins bicarbonat)
  • 1 lg cacao

Crema:

  • 4 galbenusuri
  • 50 g amidon
  • 150 g zahar
  • 400 ml lapte
  • 100 ml suc proaspat de portocale
  • coaja portocala
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 150 g unt

Ornat:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 25 ml lapte

Mod de preparare

Blat: Se amesteca toate ingredientele. Se imparte compozitia in 3 parti egale. Se intind foile intr-o tava de 25 x 35 cm sau 22 x 36 cm si se coc 10 minute. Sa nu le coaceti mai mult, pentru ca se vor usca! Nu se vor rumeni, dar se pot verifica cu scobitoarea.

Crema: Se opresc intr-un castron 5 lg lapte, iar restul se fierbe. Peste cele 5 lg lapte, se pun galbenusurile, amidonul, zaharul si se amesteca. Cand laptele a fiert, se adauga acest amestec de galbenusuri si se mai amesteca timp de 15 minute, pana se ingroasa. In cazul in care se fac cocoloase, se ia vasul de pe aragaz si se amesteca cu telul pana dispar. Apoi se continua fierberea. Se lasa la racit (puteti grabi racirea prin punerea vasului cu crema intr-un alt vas mai mare, plin cu apa rece).

Se amesteca crema racita cu zeama de la lamaie si portocale. Se mixeaza untul si se adauga treptat din crema, apoi coaja de portocala.

Glazura: se topeste ciocolata in 25 ml lapte.

Se pune crema pe primele 2 foi, iar pe ultima glazura de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Delicia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert guguluf cu stafide si dulceata de fragi

Postat de RODIMUR

Desert guguluf cu stafide si dulceata de fragi

Se separă bine albușurile de gălbenușuri și se mixează, până când încep să crească. Se adaugă treptat, puțin câte puțin, zahărul, vanilia și praful de copt...

Citeste continuarea

Fursecuri 1 - 2 - 3

Postat de Criss

Fursecuri 1 - 2 - 3

Se spumeaza untul moale cu zaharul pudra. Se adauga oul si se omogenizeaza. La final, se adauga faina, amestecand cu o spatula pana se formeaza un aluat destul de moale si cremos, care se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2017, 12:36
la 21.05.2017, 17:00
Multumesc!
la 21.05.2017, 17:08
Foarte buna!

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking