Ingrediente
Blat:
- 400-430 g faina
- 160 g unt
- 80 ml lapte
- 1 ou
- 100 g zahar pudra
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- coaja lamaie si zeama (pentru stins bicarbonat)
- 1 lg cacao
Crema:
- 4 galbenusuri
- 50 g amidon
- 150 g zahar
- 400 ml lapte
- 100 ml suc proaspat de portocale
- coaja portocala
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 150 g unt
Ornat:
- 100 g ciocolata amaruie
- 25 ml lapte
Mod de preparare
Blat: Se amesteca toate ingredientele. Se imparte compozitia in 3 parti egale. Se intind foile intr-o tava de 25 x 35 cm sau 22 x 36 cm si se coc 10 minute. Sa nu le coaceti mai mult, pentru ca se vor usca! Nu se vor rumeni, dar se pot verifica cu scobitoarea.
Crema: Se opresc intr-un castron 5 lg lapte, iar restul se fierbe. Peste cele 5 lg lapte, se pun galbenusurile, amidonul, zaharul si se amesteca. Cand laptele a fiert, se adauga acest amestec de galbenusuri si se mai amesteca timp de 15 minute, pana se ingroasa. In cazul in care se fac cocoloase, se ia vasul de pe aragaz si se amesteca cu telul pana dispar. Apoi se continua fierberea. Se lasa la racit (puteti grabi racirea prin punerea vasului cu crema intr-un alt vas mai mare, plin cu apa rece).
Se amesteca crema racita cu zeama de la lamaie si portocale. Se mixeaza untul si se adauga treptat din crema, apoi coaja de portocala.
Glazura: se topeste ciocolata in 25 ml lapte.
Se pune crema pe primele 2 foi, iar pe ultima glazura de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Delicia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
|