Desert prajitura Fanta

Postat de Oana in Prajituri
12 Noi 2011 | 146800 vizualizari

Demult voiam sa incerc prajitura asta, azi am cautat pe Bucataras si am gasit reteta :)

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 110 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 70 gr faina
  • 25 gr cacao
  • un plic praf de copt (10 gr)
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 500 g branza de vaci
  • 150 g zahar fin sau pudra
  • esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 870 ml fanta de portocale
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri praf de budinca de vanilie (80 gr)

Mod de preparare

Blat: Se mixeaza bine ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga apoi uleiul, putin cate putin, amestecand cu mixerul. Faina se amesteca cu cacao si praf de copt si se adauga cate putin in amestecul de oua, mixand la viteza mica. Se tapeteaza o tava 20x30 cm cu hartie de copt si se toarna compozitia. Tava se introduce la cuptor, la foc mic, pana blatul este copt si trece "testul scobitorii". Se lasa apoi la racit.

Glazura: Budinca de vanilie se amesteca cu fanta in loc de lapte, conform instructiunilor de pe plic. Se lasa la racorit pana este gata crema.

Crema: Se amesteca untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul fin, apoi se adauga branza de vaci si vanilia, mixand bine pana crema devine pufoasa. Se intinde crema peste blatul rece, apoi se toarna deasupra budinca cu fanta.

Se pune prajitura la rece 4-5 ore, apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu suc de portocale

Postat de panacris

Desert prajitura cu suc de portocale

Într-un bol încăpător se sparg ouăle,  se adaugă zahărul și se amestecă energic manual sau cu ajutorul unui mixer, până ce se obține o cremă spumoasă. Apoi se...

Citeste continuarea

Prajitura Fanta - Reteta delicioasa pentru un desert rafinat si racoritor

Postat de gicuta69

Prajitura Fanta - Reteta delicioasa pentru un desert rafinat si racoritor

Iata cum se prepara  Prajitura Fanta - Reteta delicioasa pentru un desert rafinat si racoritor Blat :  Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul 1-2 minute...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2011, 21:07
e trecuta in lista sa o fac si eu,dar pana atunci servesc de la tine
la 12.11.2011, 21:14
Poftiti, serviti! dar doar 3 bucatele am taiat restul au mancat pofticiosii
la 12.11.2011, 21:18
deci eu am prins una
la 12.11.2011, 21:22
si eu am ajuns la o bucatica buna mai e
la 12.11.2011, 21:25
si eu la ultima

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking