Prajitura Fanta

Postat de diamond in Prajituri
27 Mar 2014 | 7223 vizualizari
Prajitura Fanta

Ingrediente

  • Ingrediente Blat:
  • 6 oua
  • 100 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri cacao
  • Ingrediente Crema:
  • 350 gr branza de vaci ( am pus branza cremoasa)
  • 200 gr unt ( 1 pachet)
  • 150 gr. zahar
  • Ingrediente glazura:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 4 linguri de zahar
  • 1 litru de Fanta de portocale

Mod de preparare

Blatul

Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Se adauga in ploaie faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, apoi se inglobeaza usor albusurile batute spuma cu ajutorul unei linguri amestecand usor de jos in sus. Tava (25x23) se tapeteaza cu hartie de copt, turnati compozitia in tava si dati la cuptorul preincalzit timp de 25-30 minute. Faceti testul cu scobitoarea.

Cand blatul s-a racit se insiropeaza cu 100 ml de Fanta.

Crema

Untul moale (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul (va recomand zaharul pudra), apoi se adauga branza. Crema se intinde peste blat si se da la frigider.

Glazura

Budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic numai ca in loc de lapte, veti pune Fanta! Cand budinca e gata, se lasa la racorit, acoperind vasul si amestecand din cand in cand ca sa nu faca pojghita deasupra! Glazura se adauga calduta peste prajitura rece!

Prajitura se pastreaza la frigider acoperita, se portioneaza dupa bunul plac!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu suc de portocale

Postat de panacris

Desert prajitura cu suc de portocale

Într-un bol încăpător se sparg ouăle,  se adaugă zahărul și se amestecă energic manual sau cu ajutorul unui mixer, până ce se obține o cremă spumoasă. Apoi se...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura Fanta cu branza

Postat de mirela0911

Reteta de prajitura Fanta cu branza

Iata cum se prepara  Reteta de prajitura Fanta cu branza Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte. Galbenusurile impreuna cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2014, 21:57
la 27.03.2014, 22:02
:*
la 27.03.2014, 22:49
la 27.03.2014, 23:14
Excelenta!
la 27.03.2014, 23:23

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking