Ingrediente
- 200 g margarina rama
- 150 g zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- 6 galbenusuri
- 275 g faina
- 1 pliculet praf de copt
- cca 500 g gem de zmeura ( am pus mai mult de jumatate dintr-un borcan de 800 g)
- 6 albusuri
- un praf de sare
- 250 g zahar
- 250 g nuca macinata
- 1 fiola esenta rom
- 1 pliculet vanilie bourbon Dr.Oetker
Mod de preparare
Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 36/25 cm.
Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile impreuna cu margarina la temperatura camerei, zaharul si zaharul vanilat, le-am mixat foarte bine, pana ce zaharul s-a topit. Apoi am incorporat faina amestecata cu praful de copt.
Separat am batut albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa bat pana am obtinut o bezea tare, am adaugat esentele de rom si vanilie, apoi am incorporat nuca macinata, cu miscari lente de jos in sus.
In tava tapetata, am intins blatul uniform, apoi am adaugat gemul de zmeura si la final, bezeaua cu nuca, am uniformizat si am dat tava la cuptorul preincalzit, cca. 40 min, cand a inceput sa se rumeasca, am stins focul si am lasat tava in cuptor sa se usuce bine bezeaua. Cu ajutorul unui cutit zimtat, am portionat prajitura inca calduta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Figaro" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|