Desert prajitura frantuzeasca

Postat de merisor67 in Prajituri
14 Feb 2013 | 111082 vizualizari
Desert prajitura frantuzeasca

Intr-un timp circulau pe e-mail niste fisiere cu prajituri, am vazut ca multa lume le-a incercat asa ca am inceput si eu sa fac din ele. Prima a fost frantuzeasca, pe care am personalizat-o putin, cum de altfel procedam toti, nu? A iesit o bunatate!

Ingrediente

Foi:

  • 300 gr unt
  • 4 linguri cacao
  • 400 gr smantana
  • 200 gr zahar
  • 600 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • sare

Umplutura:

  • 6 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 200 gr nuca de cocos
  • 100 gr stafide
  • sare

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • Coaja rasa de portocala
  • 500 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • sare

In plus:

  • putin ulei pentru uns
  • fulgi de ciocolata pentru ornat

Mod de preparare

Foi: Am frecat cu mixerul untul cu zaharul si sarea, am adaugat smantana, apoi am incorporat faina amestecata cu praful de copt si cacaua.

Am omogenizat si am dat aluatul la frigider aproximativ o ora. Dupa ce l-am scos din frigider l-am impartit in doua.

Prima foaie am intins-o direct in tava de 20x30 cm, tapetata cu hartie de copt.

Am uns hartia cu putin ulei pentru a putea intinde aluatul bine, de asemenea mi-am uns putin si mainile, pentru ca aluatul este mai moale si am intins si presat sa fie cat mai uniform. La a doua foaie am lucrat cu doua folii unse cu putin ulei.

Am asezat pe masa prima folie, am pus aluatul si am asezat peste el cea de-a doua folie, apoi cu sucitorul am intins cat dimensiunea tavii.

Cand am asezat in tava, am rulat impreuna cu prima folie pentru a nu se lipi si am desfacut-o usor pe parcurs ce se deruleaza.

Umplutura: Am batut albusurile bine cu putina sare, am pus zaharul treptat si in final nuca de cocos.

Am rasturnat peste prima foaie maro, am nivelat cu lingura, apoi am asezat cea de-a doua foaie si am copt la 180 grade pentru 35 minute.

Crema: Am amestecat cele 6 galbenusuri cu zaharul, coaja de portocala si budinca, apoi am pus laptele, am omogenizat si am fiert la foc mediu amestecand continuu. Frisca am batut-o cu mixerul pana s-a intarit, apoi am incorporat-o in budinca racita.

Am asezat crema peste blatul racit si am ornate cu fulgi de ciocolata.

A iesit chiar delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura frantuzeasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (88)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura frantuzeasca

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura frantuzeasca

Incepeti cu pregatirea cremei pentru a avea timp sa se raceasca. Mixati galbenusurile cu zaharul. Adaugati amidonul, putin din lapte si amestecati bine sa fie omogenizate si sa nu fie...

Citeste continuarea

Desert prajitura frantuzeasca cu mere

Postat de momo121

Desert prajitura frantuzeasca cu mere

 Intr-un bol mixam untul cu zaharul pudra, vanilia si putina sare pana ajunge la o consistenta cremoasa, pe urma adaugam ouale unul cate unul pana le incorporam si pe acestea in compozitie....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Comentarii

la 14.02.2013, 13:51
Waw...am sosit prima si te rog sa imi dai doua bucati, nu doar una ca e prea buna
la 14.02.2013, 13:53
nu te cred, ca eu nu am
la 14.02.2013, 13:54
Rocsi, nu mai am, dar fac sambata iar, ca tare buna a fost!
la 14.02.2013, 13:54
nici eu
la 14.02.2013, 13:54
Gaby, nici eu nu mai am

Vezi toate comentariile (88)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking