Desert prajitura "Furtuna in desert"

Postat de miremirc in Prajituri
25 Apr 2011 | 149248 vizualizari
Desert prajitura "Furtuna in desert"

Ingrediente

  • Blat 1 :
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 4 linguri apa clocotita
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • Blat 2 :
  • 5 albusuri
  • 200 g zahar
  • 3 linguri faina
  • 250 g nuca prajita si taiata
  • Crema 1 :
  • 5 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 300 g unt
  • Crema 2 :
  • 350 ml lapte
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Glazura :
  • 100 ciocolata cu lapte milka
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Blat 1: Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam apa clocotita, apoi amestecul de faina, cacao si praf de copt, turnam in tava (25x39 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru aproximativ 30 minute. Dupa ce s-a copt, il lasam sa se raceasca si apoi il taiem in doua.

Blat 2: Mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul si mixam in continuare pana se topeste, punem si faina amestecata cu nuca prajita si taiata si dam la cuptor in aceeasi tava (25x39 cm).

Crema 1: Mixam galbenusurile cu zaharul pe baie de aburi pana obtinem o crema, pe care o lasam sa se raceasca. Intre timp mixam spuma untul (adus la temperatura camerei) si in el punem pe rand cate o lingura din crema de galbenusuri.

Crema 2: Fierbem o budinca de vanilie dupa instructiunile de pe plic si o lasam sa se raceasca.
Amestecam apoi cele doua creme.

Glazura: Pe baie de aburi topim ciocolata cu untul si laptele si amestecam pana se omogenizeaza. Lasam putin sa se raceasca si turnam deasupra peste prajitura.

Asamblare: 1/2 blat 1- 1/2 crema- blat 2- 1/2 crema- 1/2 blat 1- glazura.

Lasam prajitura la frigider cateva ore, apoi o portionam.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura "Furtuna in desert"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert chec in trei culori

Postat de iri_love

Desert chec in trei culori

Separam gălbenușurile de albușuri.  Compozitie galbena : Galbenusurile le batem cu zahăr, după care adaugăm uleiul, esența de vanilie (o lingurita) si la final făina in care am...

Citeste continuarea

Prajitura cu lamaie si afine la Multicooker

Postat de timea

Prajitura cu lamaie si afine la Multicooker

Margarina la temperatura camerei o mixam pana devine cremoasa. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute apoi adaugam pe rand cate un ou mixand dupa fiecare. Faina amestecata cu praful de copt o punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2011, 11:55
puna tare mai e
la 25.04.2011, 12:09
cu gandu-l sa-ti puna si tie in plasa, ai incurcat literele, Mihaela )
Hristos a Inviat! E delicioasa!
la 25.04.2011, 12:13
vreauuuuuuuuu
la 25.04.2011, 12:16
pai eu eram cu ochii la plasa nu la litere
la 25.04.2011, 13:44
e grozava!!! as vrea si eu un pic!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking