Desert prajitura gen Tiramisu

Postat de RODIMUR in Prajituri
5 Aug 2017 | 2875 vizualizari
Desert prajitura gen Tiramisu

Nu este Tiramisu reţetă originală, dar am denumit astfel această prăjitură, pentru că, plecând de la rețeta de bază, pe care am urmat-o adeseori, am adus unele modificări, în funcție de preferințele și gusturile mele. Deci, am plecat de la Tiramisu și am ajuns la prăjitura gen Tiramisu pentru că: - îmi plac prăjiturile mai dulci și am simțit nevoia să adaug caise din dulceață peste primul strat de cremă (crema de mascarpone mi se pare puțin cam fadă); - cafeaua tare (din care nu prea am voie să beau, fiind cardiacă) am înlocuit-o cu cafea decofeinizată și am îmbogățit-o/parfumat-o cu lichior de zmeură; - pentru că nu-mi place ideea de a îngurgita cacao pudră crudă (care este amară și nu-mi place), am presărat deasupra prăjiturii fulgi de ciocolată dulce. Aceasta este propunerea mea, justificată, de prăjitură gen Tiramisu, iar fiecare este liber să aleagă rețeta care îi convine. Mie mi s-a părut mult mai bună decât Tiramisu original, din care am mâncat de atâtea ori. Și numai așa voi face de acum înainte...

Ingrediente

  • 500 grame cremă de brânză Mascarpone
  • 400 grame pișcoturi de șampanie
  • 4 ouă
  • 125 grame zahăr tos fin
  • 2 linguri de lapte
  • 300 ml smântână grasă
  • 5 linguri de zahăr tos fin
  • 2 linguri cafea decofeinizată
  • 50 ml lichior
  • 300 ml apă
  • caise din dulceață
  • fulgi de ciocolată, pentru decor

Mod de preparare

Se fierb 2 linguri de cafea decofeinizată, cu 3 linguri de zahăr și 300 ml apă. Se lasă la răcit.

Se separă gălbenușurile de albușuri și se mixează cu 125 grame de zahăr tos fin, până se fac spumă. Se încorporează cele două linguri de lapte, după care se dă compoziția la bain-marie, la foc mic, până se îngroașă.

Crema de Mascarpone se omogenizeză într-un bol, încorporând puțin câte puțin compoziția de gălbenușuri, până la uniformizare și având grijă să nu se formeze cocoloașe.

Se face frișca din smântâna mixată bine cu 2 linguri de zahăr tos fin și se încorporează treptat în crema de Mascarpone și gălbenușuri.

Cafeaua răcită se strecoară prin sită și se adaugă lichiorul.

Se montează prăjitura. Într-o tavă mai înaltă se aranjează primul strat de pișcoturi înmuiate timp de o secundă în cafeaua amestecată cu lichior.

Peste stratul de pișcoturi se toarnă 1/2 din crema pregătită, după care se  pun fructe din dulceață, fără sirop.

Se aranjează al doilea strat de pișcoturi și  se toarnă peste el restul de cremă. Se nivelează crema și se decorează cu fulgi de ciocolată, după care se dă tava la frigider. Se servește a doua zi, porționată după cum doriți.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura gen Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Guguluf cu crema de capsuni

Postat de Creatsa

Guguluf cu crema de capsuni

Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa apoi adauga galbenusurile si vanilia. Adauga uleiul...

Citeste continuarea

Prajitura cu portocale si migdale- Philips Multicooker

Postat de Oana

Prajitura cu portocale si migdale- Philips Multicooker

Portocala se taie felii, indepartand pielea alba si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Se separa ouala, albusurile se bat spuma cu u praf de sare si cu cateva picaturi de lamaie....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2017, 19:53
la 05.08.2017, 20:12
Mulțumesc, Motănel!
la 05.08.2017, 20:12
Aceasta prajitura este perfecta in aceste zile, ca nu mai trebuie sa dam drumul la cuptor!
la 05.08.2017, 20:15
Așa este, Rocsi! Doar puțin, să îngroșăm gălbenușurile...
la 05.08.2017, 21:39
Sigur este un deliciu cu dulceata de caise..

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking