Ingrediente
- 500 grame cremă de brânză Mascarpone
- 400 grame pișcoturi de șampanie
- 4 ouă
- 125 grame zahăr tos fin
- 2 linguri de lapte
- 300 ml smântână grasă
- 5 linguri de zahăr tos fin
- 2 linguri cafea decofeinizată
- 50 ml lichior
- 300 ml apă
- caise din dulceață
- fulgi de ciocolată, pentru decor
Mod de preparare
Se fierb 2 linguri de cafea decofeinizată, cu 3 linguri de zahăr și 300 ml apă. Se lasă la răcit.
Se separă gălbenușurile de albușuri și se mixează cu 125 grame de zahăr tos fin, până se fac spumă. Se încorporează cele două linguri de lapte, după care se dă compoziția la bain-marie, la foc mic, până se îngroașă.
Crema de Mascarpone se omogenizeză într-un bol, încorporând puțin câte puțin compoziția de gălbenușuri, până la uniformizare și având grijă să nu se formeze cocoloașe.
Se face frișca din smântâna mixată bine cu 2 linguri de zahăr tos fin și se încorporează treptat în crema de Mascarpone și gălbenușuri.
Cafeaua răcită se strecoară prin sită și se adaugă lichiorul.
Se montează prăjitura. Într-o tavă mai înaltă se aranjează primul strat de pișcoturi înmuiate timp de o secundă în cafeaua amestecată cu lichior.
Peste stratul de pișcoturi se toarnă 1/2 din crema pregătită, după care se pun fructe din dulceață, fără sirop.
Se aranjează al doilea strat de pișcoturi și se toarnă peste el restul de cremă. Se nivelează crema și se decorează cu fulgi de ciocolată, după care se dă tava la frigider. Se servește a doua zi, porționată după cum doriți.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura gen Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
|