Desert prajitura gen Tiramisu

Postat de RODIMUR in Prajituri
5 Aug 2017 | 2896 vizualizari
Desert prajitura gen Tiramisu

Nu este Tiramisu reţetă originală, dar am denumit astfel această prăjitură, pentru că, plecând de la rețeta de bază, pe care am urmat-o adeseori, am adus unele modificări, în funcție de preferințele și gusturile mele. Deci, am plecat de la Tiramisu și am ajuns la prăjitura gen Tiramisu pentru că: - îmi plac prăjiturile mai dulci și am simțit nevoia să adaug caise din dulceață peste primul strat de cremă (crema de mascarpone mi se pare puțin cam fadă); - cafeaua tare (din care nu prea am voie să beau, fiind cardiacă) am înlocuit-o cu cafea decofeinizată și am îmbogățit-o/parfumat-o cu lichior de zmeură; - pentru că nu-mi place ideea de a îngurgita cacao pudră crudă (care este amară și nu-mi place), am presărat deasupra prăjiturii fulgi de ciocolată dulce. Aceasta este propunerea mea, justificată, de prăjitură gen Tiramisu, iar fiecare este liber să aleagă rețeta care îi convine. Mie mi s-a părut mult mai bună decât Tiramisu original, din care am mâncat de atâtea ori. Și numai așa voi face de acum înainte...

Ingrediente

  • 500 grame cremă de brânză Mascarpone
  • 400 grame pișcoturi de șampanie
  • 4 ouă
  • 125 grame zahăr tos fin
  • 2 linguri de lapte
  • 300 ml smântână grasă
  • 5 linguri de zahăr tos fin
  • 2 linguri cafea decofeinizată
  • 50 ml lichior
  • 300 ml apă
  • caise din dulceață
  • fulgi de ciocolată, pentru decor

Mod de preparare

Se fierb 2 linguri de cafea decofeinizată, cu 3 linguri de zahăr și 300 ml apă. Se lasă la răcit.

Se separă gălbenușurile de albușuri și se mixează cu 125 grame de zahăr tos fin, până se fac spumă. Se încorporează cele două linguri de lapte, după care se dă compoziția la bain-marie, la foc mic, până se îngroașă.

Crema de Mascarpone se omogenizeză într-un bol, încorporând puțin câte puțin compoziția de gălbenușuri, până la uniformizare și având grijă să nu se formeze cocoloașe.

Se face frișca din smântâna mixată bine cu 2 linguri de zahăr tos fin și se încorporează treptat în crema de Mascarpone și gălbenușuri.

Cafeaua răcită se strecoară prin sită și se adaugă lichiorul.

Se montează prăjitura. Într-o tavă mai înaltă se aranjează primul strat de pișcoturi înmuiate timp de o secundă în cafeaua amestecată cu lichior.

Peste stratul de pișcoturi se toarnă 1/2 din crema pregătită, după care se  pun fructe din dulceață, fără sirop.

Se aranjează al doilea strat de pișcoturi și  se toarnă peste el restul de cremă. Se nivelează crema și se decorează cu fulgi de ciocolată, după care se dă tava la frigider. Se servește a doua zi, porționată după cum doriți.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura gen Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu foi cu bulion (de post)

Postat de mirela0911

Prajitura cu foi cu bulion (de post)

Foile: Se amesteca uleiul cu zaharul pana ce acesta se mai dizolva. Se adauga bulionul, faina, praful de sare si bicarbonatul. Se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se infoliaza si se da...

Citeste continuarea

Briose cu budinca de vanilie

Postat de rocsi_1612

Briose cu budinca de vanilie

Briosele: Intr-un bol mixam ouale impreuna cu zaharul, pe care il punem treptat, pana devin spuma. Adaugam si uleiul in fir subtire mixand la viteza mica, apoi iaurtul. Incorporam praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2017, 19:53
la 05.08.2017, 20:12
Mulțumesc, Motănel!
la 05.08.2017, 20:12
Aceasta prajitura este perfecta in aceste zile, ca nu mai trebuie sa dam drumul la cuptor!
la 05.08.2017, 20:15
Așa este, Rocsi! Doar puțin, să îngroșăm gălbenușurile...
la 05.08.2017, 21:39
Sigur este un deliciu cu dulceata de caise..

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking