Desert prajitura Improvizata lui Mos Nae

Postat de Constelatialeu in Prajituri
5 Dec 2020 | 2876 vizualizari
Desert prajitura Improvizata lui Mos Nae

Pai e cu improvizatie si ciucalata Callebaut din asta, in traducere libera cu tenta umoristica ''Cal-baut''......Mi-a ramas niste resturi de blat si cum avea blatul in el, alune, nuca, migdale si nuca pecan, am zis ca doar nu-s nebuna sa-l arunc. Asa ca l-am lasat la uscat si azi i-am facut felul, m-am gandit sa-l imbunez pe Mos Nae, poate-mi lasa , pe langa celebra nuielusa, una, alta, ce-l lasa inima.....Apropo, Mosilor, Nae si Craciun , ma cam lasa aparatul foto, a inebunit ca a iesit din garantie si tremura mai rau ca piftia......am batut un apropo, poate cine stie....:)))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ingrediente

  • Blat
  • 285 g blat cu nuca, alune, migdale si nuci pecan ( uscat)
  • 100 g unt cu 82% grasime
  • 3 linguri dulceata de zmeura
  • Crema de ciocolata neagra
  • 200 g ciocolata neagra Callebaut
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri lapte
  • 4 foi gelatina
  • Crema de ciocolata alba
  • 150 g ciocolata alba Callebaut
  • 220 ml frisca lichida
  • 3 foi gelatina
  • decor
  • Bombonele colorate de la Dr. Oetker

Mod de preparare

Bucatile de blat uscat le-am pus in robot si le-am maruntit, am adaugat untul topit si am omogenizat, apoi am adaugat dulceata de zmeura si am mixat 2 min. Blatul obtinut l-am intins intr-o tava tapetata cu folie alimentara ( tava cu dimensiuni de 30-26,5 cm ). Am presat bine blatul si l-am uniformizat.

 Crema de ciocolata neagra : Mai intai am batut frisca lichida. Intr-o craticioara de inox am pus cele 2 oua, zaharul si laptele si am mixat bine cateva minute, apoi am adaugat ciocolata neagra. Foile de gelatina le-am pus in apa rece la hidratat. Am pus pe baie de abur ciocolata si ouale mixate, am amestecat continuu pa ce ciocolata sa topit, am tras de pe foc, am stors bine foile de gelatina si le-am incorporat in crema, la final am incorporat si frisca batuta. Am turnat crema obtinuta peste blat si am dat tava la frigider pentru cca 1 ora.

 Crema de ciocolata alba. Intr-o craticioara de inox am pus ciocolata alba si frisca lichida nebatuta, am pus pe baie de abur sa se topeasca ciocolata, frisca lichida nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. gelatina hidratat in apa rece se stoarce bine si se incorporeaza in ciocolata topita dupa ce am luat-o de pe foc. Se mixeaza amestecul cca 5 min. Apoi am scos tava de la frigider si am turnat peste crema de cicolata neagra, crema de ciocolata alba, am resarat bombonele colorate si am dat tava la frigider pentru cca 2 ore.

 Am scos tava din frigider dupa cca 2 ore si am portionat-o cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte. Sper sa-l dau pe spate pe Mos Nae cu ciocolatoasa asta.Daca nu imi iau nuiaua si asta este, impletesc un cos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Improvizata lui Mos Nae" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert mini rulada cu zmeura

Postat de Pungasa_Rogue

Desert mini rulada cu zmeura

Se pregateste blatul. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusul de galbenus.  Albusul se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul si zaharul vanilinat pana...

Citeste continuarea

Pandispan cu cirese

Postat de Dya

Pandispan cu cirese

Batem ouale spuma impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste complet. Adaugam esentele si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Omogenizam compozitia obtinuta si o turnam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.12.2020, 19:39
Buna!
la 05.12.2020, 20:00
la 05.12.2020, 20:16
la 05.12.2020, 20:19
Combinatii A la Cleme )
la 05.12.2020, 21:25

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking