Desert prajitura in foi

Postat de getix in Prajituri
20 Oct 2014 | 150271 vizualizari
Desert prajitura in foi

Este o prajitura nu buna, ci foarte buna! Am pornit de la reteta prajiturii Mimoza by Ina, dar am schimbat foile pentru ca aveam in plan o alta reteta cu foi cu nuca, asa ca am schimbat putin, pe ici pe colo. Rezultatul a fost unul pe masura :delicios !

Ingrediente

  • Foi
  • 3 oua
  • 7 linguri miere
  • 1 cana nuca macinata
  • 1/2 cana zahar
  • 1 lingurita bicarbonat nestins
  • 3 cani faina
  • Crema:
  • 1 cana zahar pudra
  • 1 pachet unt
  • 1 cana lapte
  • 4 linguri gris
  • esenta de vanilie
  • un borcan gem : caise, prune, capsuni

Mod de preparare

Foi:  Intr-un bol mixam  ouale cu zaharul. Peste acestea adaugam nuca si mierea si amestecam usor cu o spatula sau lingura de lemn. Adaugam putin cate putin faina + bicarbonatul. Framantam aluatul format pana nu se mai lipeste de maini. Se lasa la rece 30 min.  

Pe masa de lucru pudrata cu faina, intindem din aluat o foaie subtire cam de 3-4 mm. Daca vrem sa le facem rotunde foile, decupam aluatul cu ajutorul unei farfurii, daca nu, intindem o foaie dreptunghiulara .Se pudreaza dosul unei tavi cu faina, se pune foaia si se intoduce la cuptor, pana se rumeneste usor. Coacem pe rand toate foile, pana terminam.

Crema: Fierbem la foc mic laptele impreuna cu grisul pana se leaga. Untul se mixeaza spuma impreuna cu zaharul pudra. Cand s-a racit crema de gris punem cate putin in crema de unt si mixam. Adaugam si esenta. Mixam pana se formeaza o crema omogena.

Asamblare: prima foaie, jumatate de crema , a doua foaie, gem, a treia foaie, restul de crema si ultima foaie. Se orneaza cu un strat subtire de crema  si  krantz  ( sau cocos, fulgi de ciocolata).

Se lasa la frigider cel putin 8 ore sau peste noapte pana se inmoaie foile, apoi se feliaza.

 

  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura in foi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

Postat de momo121

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

Pentru blat:        Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma....

Citeste continuarea

Desert prajitura aniversara cu mousse de cirese si ciocolata alba

Postat de momo121

Desert prajitura aniversara cu mousse de cirese si ciocolata alba

Pentru blat: Separam ouale, iar prima data mixam albusurile cu un praf de sare pana se intareste ca o spuma, apoi mixam galbenusurile cu zaharul pana isi schimba culoarea, adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2014, 12:10
o bunatate de prajitura!
la 20.10.2014, 12:11
Minunata prajitura!!
la 20.10.2014, 12:25
Y
la 20.10.2014, 12:26
delicioasa
la 20.10.2014, 13:18

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking