Ingrediente
- Foi
- 3 oua
- 7 linguri miere
- 1 cana nuca macinata
- 1/2 cana zahar
- 1 lingurita bicarbonat nestins
- 3 cani faina
- Crema:
- 1 cana zahar pudra
- 1 pachet unt
- 1 cana lapte
- 4 linguri gris
- esenta de vanilie
- un borcan gem : caise, prune, capsuni
Mod de preparare
Foi: Intr-un bol mixam ouale cu zaharul. Peste acestea adaugam nuca si mierea si amestecam usor cu o spatula sau lingura de lemn. Adaugam putin cate putin faina + bicarbonatul. Framantam aluatul format pana nu se mai lipeste de maini. Se lasa la rece 30 min.
Pe masa de lucru pudrata cu faina, intindem din aluat o foaie subtire cam de 3-4 mm. Daca vrem sa le facem rotunde foile, decupam aluatul cu ajutorul unei farfurii, daca nu, intindem o foaie dreptunghiulara .Se pudreaza dosul unei tavi cu faina, se pune foaia si se intoduce la cuptor, pana se rumeneste usor. Coacem pe rand toate foile, pana terminam.
Crema: Fierbem la foc mic laptele impreuna cu grisul pana se leaga. Untul se mixeaza spuma impreuna cu zaharul pudra. Cand s-a racit crema de gris punem cate putin in crema de unt si mixam. Adaugam si esenta. Mixam pana se formeaza o crema omogena.
Asamblare: prima foaie, jumatate de crema , a doua foaie, gem, a treia foaie, restul de crema si ultima foaie. Se orneaza cu un strat subtire de crema si krantz ( sau cocos, fulgi de ciocolata).
Se lasa la frigider cel putin 8 ore sau peste noapte pana se inmoaie foile, apoi se feliaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura in foi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|