Desert prajitura in straturi cu crema de vanilie

Postat de mirela0911 in Prajituri
1 Oct 2017 | 7308 vizualizari
Desert prajitura in straturi cu crema de vanilie

Pentru ca am acceptat provocarea lui Bucataras si pentru ca am avut ingredientul secret = crema de vanilie, am pregatit aceasta prajitura tare buna si aromata. Sper sa fie si pe placul vostru.

Ingrediente

Pt. foaia alba:

  • 5 albusuri
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 150 g nuca de cocos
  • 2 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt

Pt. foaia neagra:

  • 5 albusuri
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 2 lg faina
  • 3 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt

Crema de vanilie:

  • 400 ml lapte
  • semintele de la jumatate pastaie de vanilie
  • 10 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 200 g unt
  • 250 g mascarpone
  • ciocolata razuita

Mod de preparare

Foaia alba: 

Se bat albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana se obtine o spuma ca la bezea. Separat se amesteca nuca de cocos cu faina si praful de copt. Se incorporeaza in spuma de albusuri, amestecandcu misca usoare pana la omogenizare.

Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt. Se intinde aluatul pe toata suprafata si se niveleaza. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca. 20 de minute. Se face testul cu scobitoarea.

Foaia neagra:

Se bat albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana se obtine o spuma ca la bezea. Separat se amesteca nuca macinata, faina, cacaua si praful de copt. Se omogenizeaza in spuma de albusuri si se coace in aceeasi tava in care s-a copt si prima foaie. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 20 de minute.

In timp ce se racesc foile, se pregateste crema.

Crema de vanilie:

Se pune laptele pe foc impreuna cu semintele de vanilie.

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si praful de budinca. Dupa ce s-a incalzit bine laptele, se adauga cate un polonic peste amestecul de oua si se amesteca.

Dupa ce s-a adaugat tot laptele, se pune craticioara la foc potrivit si se amesteca continuu, pana se ingroasa crema ca o budinca. Se ia de pe foc si se adauga untul taiat in bucati mai mici. Se omogenizeaza bine. Se lasa la racit, apoi se incorporeaza si mascarpone. 

Asamblare prajitura: Dupa ce s-au racit foile, se taie in doua parti egale pe verticala.

Pe o tava se asaza una din partile din foaia alba care se va desprinde cu grija de pe hartia de copt. Se unge cu o parte in crema de vanilie, apoi se asaza una din partile din foaia neagra. La fel, se unge cu o parte din crema de vanilie si se repeta operatiunea cu celelalte parti din foaia alba si cea neagra. Deasupra se unge cu crema de vanilie si se rade ciocolata.

Se da la rece pentru cateva ore (sau peste noapte) dupa care se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura in straturi cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura in straturi, cu crema de zmeura si vanilie

Postat de mirela0911

Desert prajitura in straturi, cu crema de zmeura si vanilie

Mai intai se incepe cu crema de zmeura pentru a avea timp sa se raceasca sau se poate prepara cu o zi inainte. Zmeura proaspata se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul si sucul de...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat din albus cu nuca si crema de caramel cu mascarpone

Postat de lucy2002

Desert prajitura cu blat din albus cu nuca si crema de caramel cu mascarpone

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar cand cresc in volum adugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa si ferma . Adaugam faina amestecata cu miezul de nuca si praful de copt si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2017, 22:55
super!
la 01.10.2017, 23:30
Ce bine arată!
la 02.10.2017, 00:03
la 02.10.2017, 06:35
După cum arată, cred că este foarte bună!
la 02.10.2017, 07:26
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking