Foaia alba:
Se bat albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana se obtine o spuma ca la bezea. Separat se amesteca nuca de cocos cu faina si praful de copt. Se incorporeaza in spuma de albusuri, amestecandcu misca usoare pana la omogenizare.
Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt. Se intinde aluatul pe toata suprafata si se niveleaza. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca. 20 de minute. Se face testul cu scobitoarea.
Foaia neagra:
Se bat albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana se obtine o spuma ca la bezea. Separat se amesteca nuca macinata, faina, cacaua si praful de copt. Se omogenizeaza in spuma de albusuri si se coace in aceeasi tava in care s-a copt si prima foaie. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 20 de minute.
In timp ce se racesc foile, se pregateste crema.
Crema de vanilie:
Se pune laptele pe foc impreuna cu semintele de vanilie.
Se amesteca galbenusurile cu zaharul si praful de budinca. Dupa ce s-a incalzit bine laptele, se adauga cate un polonic peste amestecul de oua si se amesteca.
Dupa ce s-a adaugat tot laptele, se pune craticioara la foc potrivit si se amesteca continuu, pana se ingroasa crema ca o budinca. Se ia de pe foc si se adauga untul taiat in bucati mai mici. Se omogenizeaza bine. Se lasa la racit, apoi se incorporeaza si mascarpone.
Asamblare prajitura: Dupa ce s-au racit foile, se taie in doua parti egale pe verticala.
Pe o tava se asaza una din partile din foaia alba care se va desprinde cu grija de pe hartia de copt. Se unge cu o parte in crema de vanilie, apoi se asaza una din partile din foaia neagra. La fel, se unge cu o parte din crema de vanilie si se repeta operatiunea cu celelalte parti din foaia alba si cea neagra. Deasupra se unge cu crema de vanilie si se rade ciocolata.
Se da la rece pentru cateva ore (sau peste noapte) dupa care se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!