Desert prajitura indecisa cu banane si ness

Postat de Constelatialeu in Prajituri
6 Noi 2021 | 3708 vizualizari
Desert prajitura indecisa cu banane si ness

Am denumit-o indecisa pentru ca am inceput intr-un fel si am terminat-o in altfel. Oricum nu aveam nici o idee cum o sa fie, doar mi-am scos pe masa ingredientele ce trebuiau folosite cat mai curand, niste banane, niste lapte condensat, niste mascarpone.

Ingrediente

  • 48 piscoturi
  • lapte pentru inmuiat piscoturile
  • 30 g ness
  • 220 g lapte condensat
  • 250 g mascarpone
  • 500 g banane foarte coapte
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 10 g gelatina + 40 ml apa rece
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • decor
  • bomboane trufe
  • tava cu pereti detasabili 24/35 cm
  • folie acetata si folie alimentara

Mod de preparare

Tava pe care am folosit-o ( 24/35 cm) am imbracat-o cu folie alimentara la baza, iar marginile cu folie acetata. Am inmuiat 24 de piscoturi in lapte si le-am asezat pe doua randuri pe fundul tavii. Laptele condensat impreuna cu nessul le-am mixat bine pana am obtinut o crema spumoasa, apoi am incorporat mascarponele si bananele, mixand cca 3-4 min dupa fiecare. Separat am amestecat 3 oua cu 3 linguri de zahar, am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce si-a dublat volumul. Am luat vasul de pe baia de abur am incorporat gelatina hidratata-n apa rece si am lasat cateva minute pana ce am batut frisca. Intr-un castron incapator am pus crema de oua, apoi crema de ness si la final am incorporat frisca batuta spuma tare. Jumatate din crema obtinuta am intins-o peste stratul de piscoturi inmuiate, am nivelat si apoi am asezat restul de 24 piscoturi inmuiate in lapte, le-am asezat cate 8 buc pe 3 randuri, am intins restul de crema si am decorat cu bomboane trufe date pe razatoarea mica.Am bagat tava la frigider pentru cateva ore sau pana a doua zi. Se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura indecisa cu banane si ness" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu dovleac

Postat de simona72

Prajitura cu dovleac

Dovleacul, a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie de copt pana cand acesta a fost moale la atingere. l-am...

Citeste continuarea

Cozonac cu mar si scortisoara

Postat de andaoana

Cozonac cu mar si scortisoara

Incalzim 50 ml lapte , nu foarte tare , atat doar cat sa fie caldut . Dizolvam in el drojdia impreuna cu o lingura de zahar si una de faina . Amestecam bine si lasam la loc caldut pentru 10...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2021, 19:27
la 06.11.2021, 20:23
indecisa dar cred ca tare buna este
la 06.11.2021, 20:31
Delicioasă!
la 06.11.2021, 21:06
Buna!
la 07.11.2021, 10:17
Indecisa, neindecisa, as servi o portie!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking