Ingrediente
- 48 piscoturi
- lapte pentru inmuiat piscoturile
- 30 g ness
- 220 g lapte condensat
- 250 g mascarpone
- 500 g banane foarte coapte
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 10 g gelatina + 40 ml apa rece
- 500 ml smantana pentru frisca
- decor
- bomboane trufe
- tava cu pereti detasabili 24/35 cm
- folie acetata si folie alimentara
Mod de preparare
Tava pe care am folosit-o ( 24/35 cm) am imbracat-o cu folie alimentara la baza, iar marginile cu folie acetata. Am inmuiat 24 de piscoturi in lapte si le-am asezat pe doua randuri pe fundul tavii. Laptele condensat impreuna cu nessul le-am mixat bine pana am obtinut o crema spumoasa, apoi am incorporat mascarponele si bananele, mixand cca 3-4 min dupa fiecare. Separat am amestecat 3 oua cu 3 linguri de zahar, am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce si-a dublat volumul. Am luat vasul de pe baia de abur am incorporat gelatina hidratata-n apa rece si am lasat cateva minute pana ce am batut frisca. Intr-un castron incapator am pus crema de oua, apoi crema de ness si la final am incorporat frisca batuta spuma tare. Jumatate din crema obtinuta am intins-o peste stratul de piscoturi inmuiate, am nivelat si apoi am asezat restul de 24 piscoturi inmuiate in lapte, le-am asezat cate 8 buc pe 3 randuri, am intins restul de crema si am decorat cu bomboane trufe date pe razatoarea mica.Am bagat tava la frigider pentru cateva ore sau pana a doua zi. Se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura indecisa cu banane si ness" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|