Desert prajitura israeliana de ciocolata

Postat de RuxyRux in Prajituri
26 Mar 2018 | 2918 vizualizari
Desert prajitura israeliana de ciocolata

Daca va plac prajiturile cu ciocolata atunci aceasta reteta va este dedicata cu drag! O minunatie!

Ingrediente

  • 200 gr. unt( 82% gras.)
  • 50 gr. unt
  • 175 gr. faina
  • 125 gr. smantana( 20% gras.)
  • 225 gr. zahar
  • 200 gr. ciocolata neagra
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri fulgi de ciocolata

Sos de ciocolata:

  • 125 gr. ciocolata neagra
  • un pahar de frisca lichida indulcita
  • 75 gr. unt(82%)
  • vanilie
  • 5 linguri lapte
  • inghetata de vanilie optional

Mod de preparare

Se topeste untul ( 50 gr.) la foc mic; in el se topeste ciocolata ( 200 gr.); se trage vasul de pe foc, se adauga smantana si se amesteca bine.

Untul moale( 200 gr.) se mixeaza cu zaharul timp de 5 minute, se adauga ouale pe rand, se mixeaza bine dupa fiecare ou adaugat, apoi vanilia, se pune compozitia de ciocolata, se amesteca la mixer, se adauga faina si praful de copt, iar la final se pun fulgii de ciocolata.

Forma se tapeteaza cu hartie pergament si se toarna compozitia.

Prajitura se coace 30 de minute, la 180 de grade C.

Intre timp se prepara sosul de ciocolata, se pune untul pe foc mic, in el se topeste ciocolata, se adauga frisca lichida, vanilia si laptele se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.

Cand prajitura este gata, se toarna sosul deasupra si se lasa la racit. 

Prajitura se poate taia calda cu un cutit trecut prin apa fierbinte si se mananca cu inghetata alaturi.

Deliiiiiiicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura israeliana de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (42)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert crumble cu capsuni si rubarba - reteta cu nr. 300

Postat de oanapl

Desert crumble cu capsuni si rubarba - reteta cu nr. 300

Speli tijele de rubarba, le cureti si le tai in bucati de 1,5- 2 cm. Capsunile spalate, le tai in sferturi sau mai mici. Amesteci fructele, adaugi zaharul si le lasi deoparte 20-30 minute, ca...

Citeste continuarea

Gogosi umplute cu ciocolata

Postat de Steffy

Gogosi umplute cu ciocolata

Faina se cerne, se adauga drojdia uscata si se amesteca bine. Se topeste margarina in lapte si se lasa sa se raceasca. Laptele trebuie sa fie caldut cand il punem peste faina. Adaugam ouale si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2018, 20:03
buna buna
la 26.03.2018, 20:23
Multumesc Motanasule!
la 26.03.2018, 20:30
mmm...ce bine arata!
la 26.03.2018, 20:35
Iti multumesc frumos Madi pentru vizita si apreciere!
la 26.03.2018, 20:39
Yammy

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking