Desert prajitura Maria

Postat de diaconta in Prajituri
24 Oct 2010 | 46152 vizualizari
Desert prajitura Maria

O prajiturica careia i-am dat numele mamei mele, fara nici un motiv anume,doar asa de ....drag. E o prajitura cu blatul de la Kinder Pinguin, crema mousse de ciocolata alba si jeleu de cirese (trebuia sa fie de visine, dar am cumparat din greseala de cirese, a fost neasteptat de bun).

Ingrediente

Blat:

  • 10 oua
  • 200 gr zahar
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri gris
  • 5 linguri cacao
  • 5 linguri miere
  • 1,5 plic praf de copt
  • 50 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • sare

Crema mousse de ciocolata alba:

  • 200 gr ciocolata alba
  • 350 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina(10g)

Jeleu de cirese:

  • 1 compot mare de cirese fara samburi (300 gr fructe)
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic budinca vanilie
  • 1 plic gelatina (10 gr)

Glazura de ciocolata:

  • 300 gr ciocolata lapte
  • 7 linguri frisca lichida
  • 3 linguri ulei
  • 50 gr ciocolata alba

Mod de preparare

Blat: Se separa ouale. Cele 10 galbenusuri se mixeaza cu zaharul pana se obtine o spuma densa. Se adauga faina, praful de copt si laptele cate putin. Apoi se pune grisul, cacaua, uleiul si mierea.

La urma se amesteca cu cele 10 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare.

Compozitia astfel obtinuta se imparte in doua si se coc doua foi (mie mi-au iesit destul de groase) in tava cu hartie de copt.

Le-am lasat in cuptorul la 175 grade cam 15 minute. Se lasa sa se raceasca inainte de a indeparta hartia.

Crema mousse de ciocolata alba: Gelatina se pune la hidratat cu 3 linguri apa rece. 150 ml frisca lichida se incalseste(fara a se fierbe) si se pune in ea ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pana cand ciocolata se topeste.

Cand este calduta se adauga gelatina, iar apoi se pune la frigider cam jumatate de ora.

Restul de 200 ml frisca se mixeaza pana se obtine o spuma tare si se pune la frigider.

Cand crema s-a racit suficient se amesteca cu frisca batuta.

Jeleu de cirese: Gelatina se hidrateaza cu 3 linguri de apa rece. Praful de budinca se amesteca cu 4 linguri de zahar si 50 ml sirop de compot.

Visinele se pun intr-un vas, se completeaza cu siropul din compot pana la completarea unui volum de 450 ml. Se adauga restul de doua linguri de zahar si se pun pe foc sa fiarba.

Cand fierbe, se adauga praful de budinca diluat si se amesteca incet pana cand jeleul se ingroasa.

Se da deoparte de pe foc si se lasa sa se raceasca. Cand este caldut se pune gelatina si se amesteca.

Glazura de ciocolata: Se amesteca toate ingredientele si se pun la bain- marie pana cand se topeste ciocolata.

Pentru asamblare, am pus in tava in care am copt foile o folie transparenta, apoi am pus unul dintre blaturi cu fata in jos.

Peste el am pus crema mousse de ciocolata, apoi jeleul de cirese si celalalt blat.

Se lasa la frigider sa se intareste (eu am lasat pana a doua zi), apoi se rastoarna si se finiseaza cu glazura de ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Maria" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (87)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Regina Maria

Postat de mirela0911

Desert prajitura Regina Maria

Blatul cu nuca: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza in coninuare pana se obtine o spuma densa, lucioasa, ca de bezea. Se amesteca faina cu...

Citeste continuarea

Desert Prajitura "Regina Maria"

Postat de Pungasa_Rogue

Desert Prajitura "Regina Maria"

Blat pandispan: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2010, 14:12
am trecut-o direct la favorite..... arata super bine....
la 24.10.2010, 14:12
acum sa citesc despre ce este vorba.....
la 24.10.2010, 14:15
dia...ce dimensiune are tava?
la 24.10.2010, 14:26
Multumesc Madi e tava cea mai mare pe care o am 25x35 in interior,ceva de genul
la 24.10.2010, 15:47
mmmmm ,delicios!promit sa o incerc

Vezi toate comentariile (87)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking