Prajitura Maria

Postat de Creatsa in Prajituri
27 Iun 2013 | 25654 vizualizari
Prajitura Maria

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa
  • 1 lingura esenta de rom
  • Sirop:
  • 200 g zahar
  • 400 ml apa
  • esenta de rom
  • Crema 1:
  • 1 plic creme ole de ciocolata
  • 200 ml lapte rece
  • 200 ml frisca lichida
  • Crema 2:
  • 1 plic creme ole de capsuni
  • 200 ml lapte rece
  • 400 ml frisca lichida
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte/amaruie
  • 100-130 ml frisca lichida
  • fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Blat:

Bate albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Adauga galbenusurile ,uleiul ,apa rece si esenta. Separat amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adaug-o lingura cu lingura peste albusuri amestecand usor de sus in jos cu o spatula pentru a nu se lasa compozitia. Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit timp de 30-35 de minute sau pana trece testul scobitorii. Lasa blatul la racit si taie-l in 2 pe orizontal.

Sirop:

Pune zaharul la caramelizat pana prinde culoarea chihilimbarului apoi adauga apa si lasa sa fiarba pana se topeste complet zaharul. La final adauga romul.

Crema :

Intr-un bol incapator mixeaza praful creme ole cu laptele si frisca pana se intareste.

Asamblare:

Blat,1/2 sirop,crema de ciocolata,blat ,restul de sirop si crema de capsuni. Lasa prajitura la rece minim 4-5 ore. Portioneaza prajitura in bucati potrivite(15).

Topeste ciocolata cu frisca lichida pe foc mic apoi decoreaza fiecare prajitura cu glazura si fulgi de ciocolata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Maria" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Regina Maria

Postat de mirela0911

Desert prajitura Regina Maria

Blatul cu nuca: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza in coninuare pana se obtine o spuma densa, lucioasa, ca de bezea. Se amesteca faina cu...

Citeste continuarea

Desert Prajitura "Regina Maria"

Postat de Pungasa_Rogue

Desert Prajitura "Regina Maria"

Blat pandispan: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.06.2013, 10:13
hmmm...yamy..ce bine arata!!
Merge cu cafeluta care o beau acuma!!!
la 27.06.2013, 10:17
Multumesc frumos Alina
la 27.06.2013, 10:22
delicioasa
la 27.06.2013, 10:28
Multumesc Geanina
la 27.06.2013, 10:31
Ce bine arata, un deliciu

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking