Desert prajitura Marlenka

Postat de cristina1985 in Prajituri
29 Apr 2017 | 8028 vizualizari
Desert prajitura Marlenka

Ingrediente

  • Foi:
  • 150 g zahar
  • 150 g miere poliflora
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • un praf sare
  • 1 plic praf de copt
  • 600 g faina
  • Crema:
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 g miere poliflora
  • 6 oua
  • 3 lg amidon (sau faina)
  • 200 g unt
  • Ornat:
  • 250 g nuca macinata

Mod de preparare

Foi: Se pun mierea si zaharul pe foc, pana face spume (dar sa nu capete culoare de caramel). Se inchide focul si se adauga untul. Apoi, ouale, sarea, praful de copt si faina. Se imparte aluatul in cinci parti. Se intind pe o tava de 24 x 36 cm (eu le-am facut pe tava mare  de la cuptor ), cu hartie de copt, timp de 3-5 minute, la 180 grade C. Se fac 5 foi.

Crema: Se amesteca putina frisca lichida, ouale, mierea si amidonul.Apoi se pune treptat si restul de frisca. Se fierbe pe aburi, pana se ingroasa ( nu va fi foarte groasa). Cand e gata, se lasa la racit si se adauga untul.

Se pune pe fiecare foaie crema, apoi nuca macinata, iar foaie, crema, nuca si se continua pana la ultima foaie.

Dupa cateva ore, incepe sa se inmoaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Marlenka" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu capsuni si bezea

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu capsuni si bezea

Capsunilor li se indeparteaza coditele, apoi se spala, se taie in doua si se amesteca cu o lingura de zahar. Se topeste untul. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa...

Citeste continuarea

Prajitura cu cirese (reteta nr 200)

Postat de Alina26

Prajitura cu cirese (reteta nr 200)

BLATUL: Incingem cuptorul la 180 grade. Batem ouale cu un vf de sare, spuma. Adaugam treptat zaharul. Punem  uleiul in compozitie si dupa ce s-a incorporat adaugam faina si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2017, 18:47
Are gust de miere
la 29.04.2017, 19:50
Super!
la 29.04.2017, 20:33
Bunaaa!
la 29.04.2017, 21:12
Am folosit miere naturala, din piata.Are alt gust.

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking