Ingrediente
- Blat 25/35 cm tava
- 200 g albusuri
- 200 g zahar
- 25 g cacao
- 100 g faina
- 50 g unt topit, 82% grasime
- Crema de zmeura
- 500 ml smantana dulce 32 % grasime
- 600 g zmeura congelata
- 150 g zahar
- 10 g gelatina+30 g apa rece
- Crema de ciocolata alba Callebaut
- 500 ml smantana dulce 32% grasime
- 200 g ciocolata alba Callebaut
- 10 g gelatina + 30 g apa rece
Mod de preparare
Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea ferma, am adaugat untul topit si racit si am mai mixat 1-2 min, la final am incorporat cacao si faina, cernute. Am tapetat tava cu hartie de copt ( 25/35 cm)am pus compozitia in tava, am nivelat si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, n-am cronometrat cat a stat la cuptor, am folosit testul scobitorii. Am scos din cuptor tava, am scos batul si l-am lasat sa se raceasca bine.
Frisca : Din litrul de smantana dulce am oprit 200 ml pentru crema de ciocolata, restul de smantana cu 3 pliculete de zahar vanilat am batut o frisca nu foarte ferma, frisca pe care am impartit-o in doua, 500 g pentru crema de zmeura si 300 g pentru crema de ciocolata.
Crema de zmeura: Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Intr-o craticioara am pus zmeura si zaharul si am lasat sa fiarba cca 10-15 min, am tras craticioara de pe foc si am incorporat gelatina hidratata. Am lasat sa ajunga temperatura sub 30 grade, apoi am incorporat 500 g frisca batuta.
Crema de ciocolata alba.Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus 200 ml smantana dulce si 200 g ciocolata alba, am pus castronul pe baia de abur si am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida. Am tras castronul de pe baia de abur, am incorporat gelatina hidratata si apoi am lasat sa scada temperatura sub 30 grade, apoi am incorporat 300 g frisca batuta.
Asamblare : Am folosit o tava cu pereti detasabili ( 25/35 cm) am tapetat-o cu folie alimentara, am asezat blatul, am turnat intai crema de zmeura, apoi crema de ciocolata alba, le-am amestecat cu ajutorul unui bat de frigaruie. Am bagat tava la frigider sa stea peste noapte, a doua zi am portionat prajitura cu ajutorul unui cutit zimtat trecut prin apa fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura marmorata cu zmeura si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|