Desert prajitura marmorata cu zmeura si ciocolata alba

Postat de Constelatialeu in Prajituri
7 Mai 2022 | 3580 vizualizari
Desert prajitura marmorata cu zmeura si ciocolata alba

Trebuie sa consum stocul de zmeura, ca acum vine alta, daca mai vine, dar asta e alta poveste. Printre picaturi am reusit sa mai fac si eu o prajiturica, racoroasa si nu greu de facut.

Ingrediente

  • Blat 25/35 cm tava
  • 200 g albusuri
  • 200 g zahar
  • 25 g cacao
  • 100 g faina
  • 50 g unt topit, 82% grasime
  • Crema de zmeura
  • 500 ml smantana dulce 32 % grasime
  • 600 g zmeura congelata
  • 150 g zahar
  • 10 g gelatina+30 g apa rece
  • Crema de ciocolata alba Callebaut
  • 500 ml smantana dulce 32% grasime
  • 200 g ciocolata alba Callebaut
  • 10 g gelatina + 30 g apa rece

Mod de preparare

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea ferma, am adaugat untul topit si racit si am mai mixat 1-2 min, la final am incorporat cacao si faina, cernute. Am tapetat tava cu hartie de copt ( 25/35 cm)am pus compozitia in tava, am nivelat si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, n-am cronometrat cat a stat la cuptor, am folosit testul scobitorii. Am scos din cuptor tava, am scos batul si l-am lasat sa se raceasca bine.

Frisca : Din litrul de smantana dulce am oprit 200 ml pentru crema de ciocolata, restul de smantana cu 3 pliculete de zahar vanilat am batut o frisca nu foarte ferma, frisca pe care am impartit-o in doua, 500 g pentru crema de zmeura si 300 g pentru crema de ciocolata.

Crema de zmeura: Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Intr-o craticioara am pus zmeura si zaharul si am lasat sa fiarba cca 10-15 min, am tras craticioara de pe foc si am incorporat gelatina hidratata. Am lasat sa ajunga temperatura sub 30 grade, apoi am incorporat 500 g frisca batuta.

Crema de ciocolata alba.Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus 200 ml smantana dulce si 200 g ciocolata alba, am pus castronul pe baia de abur si am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida. Am tras castronul de pe baia de abur, am incorporat gelatina hidratata si apoi am lasat sa scada temperatura sub 30 grade, apoi am incorporat 300 g frisca batuta.

Asamblare : Am folosit o tava cu pereti detasabili ( 25/35 cm) am tapetat-o cu folie alimentara, am asezat blatul, am turnat intai crema de zmeura, apoi crema de ciocolata alba, le-am amestecat cu ajutorul unui bat de frigaruie. Am bagat tava la frigider sa stea peste noapte, a doua zi am portionat prajitura cu ajutorul unui cutit zimtat trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura marmorata cu zmeura si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sandwich cu crema mascarpone

Postat de Irina

Sandwich cu crema mascarpone

Am separat intai galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le-am mixat bine cu zaharul. Am adaugat cacao, zahar vanilat, esenta de rom. Albusurile batute spuma le-am pus peste compozitie si...

Citeste continuarea

Tarta cu prune

Postat de Irina

Tarta cu prune

Am navigat o vreme printre retetele voastre de tarte cu prune, care de care mai buna. O vreme am salivat, dupa care am pus mana sa-mi fac si eu... si de atunci nu ma mai opresc! :)) Reteta asta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2022, 18:41
Ce frumoasa e!
la 07.05.2022, 19:23
Super!
la 07.05.2022, 19:39
Super!
la 07.05.2022, 23:16
la 08.05.2022, 00:29
Un deliciu

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking