Ingrediente
- 1,5 cana apa minerala
- 1 cana zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 50 ml ulei
- un praf de sare
- 3 cani faina alba
- 1 plic praf de copt
- 1/2 cana nuca taiata
- 1 lg cacao
- esenta de rom
- 2-3 lg gem de cirese
- zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare
Intr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana ce acestea se dizolva. Se adauga uleiul, apoi faina impreuna cu praful de copt. Se omogenizeaza bine totul. Se pune nuca taiata in bucati mai mici, se amesteca apoi se toarna intr-o forma de guguluf unsa cu ulei, pastrand cam 1/3 din compozitie.
Peste compozitia pastrata se adauga cacao si esenta de rom. Se amesteca bine, apoi cu ajutorul unei linguri se toarna peste aluatul din tava, din loc in loc. Cu o furculita se fac rotocoale in interiorul formei, dand astfel compozitiei efectul marmorat. Deasupra se asaza cirese din gem.
Se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade C si se coace pana trece testul scobitorii, in jur de 40-45 de minute.
Se scoate sin cuptor, se lasa sa se racoreasca, apoi se scoate din forma si se lasa sa se raceasca complet. Se pudreaza cu zahar pudra, se feliaza si se serveste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura marmorata de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|