Desert prajitura 'mi-cuit' cu ciocolata

Postat de ctlina in Prajituri
24 Sep 2018 | 2884 vizualizari
Desert prajitura 'mi-cuit' cu ciocolata

O prajitura rapida facuta la cererea fiului meu.  A zis ca este delicioasa si le-a mancat aproape pe toate Este foarte raspandita in Franta si usor de facut dar atentie la timpul de coacere, ciocolata din mijloc trebuie sa ramana lichida. . https://www.blogulluicatalina.com/2018/08/prajitura-mi-cuit-cu-ciocolata.html  

Ingrediente

  • 50 g de unt
  • 130 g de ciocolata neagra
  • 1 lingura de faina
  • 3 oua
  • 100 g de zahar
  • 20 bucatele de ciocolata neagra sau cu lapte

Mod de preparare

Topiti ciocolata la bain-marie, apoi adaugati untul taiat bucatele. Amestecati bine si lasati sa raceasca.

Frecati ouale cu zaharul, apoi incorporati faina.

Adaugati ciocolata topita.

Amestecati bine.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Ungeti formele si puneti 1/3 din compozitie (o lingura plina in fiecare forma).

In fiecare forma puneti 2 bucatele de ciocolata si acoperiti cu restul compozitiei.

Dati la cuptor timp de 12-13 minute, ciocolata din interior trebuie sa ramana lichida.

Serviti caldute cu crema engleza sau cu inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura 'mi-cuit' cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu aluat razuit

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu aluat razuit

Se mixeaza ouale impreuna cu un praf de sare, zaharul si esenta de vanilie. Se adauga untul taiat bucatele si se mixeaza, dupa care se incorporeaza faina treptat, pana cand rezulta o coca buna de...

Citeste continuarea

Prajitura cu crema de branza si budinca de fistic

Postat de AndrutzaP

Prajitura cu crema de branza si budinca de fistic

Blatul: Se separa oualele. Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce capata o consistenta cremoasa. Untul topit se adauga in compozitie si se amesteca pana se incorporeaza foarte bine....

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.09.2018, 21:11
la 24.09.2018, 21:24
la 24.09.2018, 21:30
la 24.09.2018, 21:34
Deci, ”prăjitura coaptă pe jumătate”...Decât prăjituri uscate, le prefer pe acestea!
la 24.09.2018, 21:45
mmm buna!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking