Desert prajitura 'mi-cuit' cu ciocolata

Postat de ctlina in Prajituri
24 Sep 2018 | 3013 vizualizari
Desert prajitura 'mi-cuit' cu ciocolata

O prajitura rapida facuta la cererea fiului meu.  A zis ca este delicioasa si le-a mancat aproape pe toate Este foarte raspandita in Franta si usor de facut dar atentie la timpul de coacere, ciocolata din mijloc trebuie sa ramana lichida. . https://www.blogulluicatalina.com/2018/08/prajitura-mi-cuit-cu-ciocolata.html  

Ingrediente

  • 50 g de unt
  • 130 g de ciocolata neagra
  • 1 lingura de faina
  • 3 oua
  • 100 g de zahar
  • 20 bucatele de ciocolata neagra sau cu lapte

Mod de preparare

Topiti ciocolata la bain-marie, apoi adaugati untul taiat bucatele. Amestecati bine si lasati sa raceasca.

Frecati ouale cu zaharul, apoi incorporati faina.

Adaugati ciocolata topita.

Amestecati bine.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Ungeti formele si puneti 1/3 din compozitie (o lingura plina in fiecare forma).

In fiecare forma puneti 2 bucatele de ciocolata si acoperiti cu restul compozitiei.

Dati la cuptor timp de 12-13 minute, ciocolata din interior trebuie sa ramana lichida.

Serviti caldute cu crema engleza sau cu inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura 'mi-cuit' cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert prajitura Tosca

Postat de lucy2002

Desert prajitura Tosca

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul in ploaie si mixam pana obtinem o bezea ferma. Se adauga: faina, macul, nuca de cocos si esenta de...

Citeste continuarea

Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa

Postat de rocsi_1612

Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa

Aluatul: Intr-un bol amestecam untul, smantana, zaharul si galbenusul. Adaugam praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, apoi faina treptat pana obtinem un aluat omogen si nelipicios....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 35 %
999.99 lei
649.99 lei

Comentarii

la 24.09.2018, 21:11
la 24.09.2018, 21:24
la 24.09.2018, 21:30
la 24.09.2018, 21:34
Deci, ”prăjitura coaptă pe jumătate”...Decât prăjituri uscate, le prefer pe acestea!
la 24.09.2018, 21:45
mmm buna!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking