Desert prajitura 'mi-cuit' cu ciocolata

Postat de ctlina in Prajituri
24 Sep 2018 | 2888 vizualizari
Desert prajitura 'mi-cuit' cu ciocolata

O prajitura rapida facuta la cererea fiului meu.  A zis ca este delicioasa si le-a mancat aproape pe toate Este foarte raspandita in Franta si usor de facut dar atentie la timpul de coacere, ciocolata din mijloc trebuie sa ramana lichida. . https://www.blogulluicatalina.com/2018/08/prajitura-mi-cuit-cu-ciocolata.html  

Ingrediente

  • 50 g de unt
  • 130 g de ciocolata neagra
  • 1 lingura de faina
  • 3 oua
  • 100 g de zahar
  • 20 bucatele de ciocolata neagra sau cu lapte

Mod de preparare

Topiti ciocolata la bain-marie, apoi adaugati untul taiat bucatele. Amestecati bine si lasati sa raceasca.

Frecati ouale cu zaharul, apoi incorporati faina.

Adaugati ciocolata topita.

Amestecati bine.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Ungeti formele si puneti 1/3 din compozitie (o lingura plina in fiecare forma).

In fiecare forma puneti 2 bucatele de ciocolata si acoperiti cu restul compozitiei.

Dati la cuptor timp de 12-13 minute, ciocolata din interior trebuie sa ramana lichida.

Serviti caldute cu crema engleza sau cu inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura 'mi-cuit' cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec pufos cu nuca

Postat de Creatsa

Chec pufos cu nuca

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul in ploaie si mixeaza pana obtii o bezea foarte tare si lucioasa. Freaca galbenusurile cu...

Citeste continuarea

Prajitura Martisor

Postat de privatelaura

Prajitura Martisor

Intr-un castron, punem cacaoa, zaharul si adaugam apa clocotita. Amestecam rapid cu un tel, apoi adaugam untul taiat cubulete. Amestecam in continuare pana se topeste untul si se omogenizeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.09.2018, 21:11
la 24.09.2018, 21:24
la 24.09.2018, 21:30
la 24.09.2018, 21:34
Deci, ”prăjitura coaptă pe jumătate”...Decât prăjituri uscate, le prefer pe acestea!
la 24.09.2018, 21:45
mmm buna!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking