Desert prajitura minunata cu bulion (ca la bunica acasa)

Postat de AngelicaDorondoc in Prajituri
24 Ian 2019 | 2673 vizualizari
Desert prajitura minunata cu bulion (ca la bunica acasa)

  E mult de atunci, dar parca simt si acum mirosul prajiturii. Bunica mea spunea ca este o prajitura f. simpla care se face f.repede, asa ca va invit si pe voi sa o incercati si sa vedeti efectele. Pofta buna !  

Ingrediente

Pentru cele patru foi avem nevoie de:

  • 15 linguri de ulei
  • 15 linguri de bulion
  • 7 linguri de zahar
  • 500 g de faina
  • 1 plic cu praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • esenta de rom
  • un borcan de gem de prune
  • Pentru crema avem nevoie de: 
  • 1 litru de apa
  • 200 g gris
  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • o lamaie
  • un borcan de gem de prune.

Mod de preparare

  Prima data ne apucam sa facem aluatul pentru cele patru foi. Amestecam uleiul cu zaharul si sarea, apoi adaugam bulionul, esenta de rom, faina si praful de copt. Vom obtine un aluat nelipicios pe care il vom da la frigider pentru 30 minute. Scoatem aluatul, impartim in patru bile si facem pe rand patru foi pe care le vom coace pe fundul tavii pe care o vom folosi la copt. Acestea se vor coace cam in 10 minute.

  Acum ne apucam de crema. Luam o cratita in care punem apa, coaja de la lamaie si zaharul. Punem cratita pe foc si amestecam pana se topeste zaharul. Apoi incepem sa turnam grisul in ploaie pana se va ingrosa. Acum  inglobam si nuca de cocos, untul si zeama de la lamaie. Crema este gata, dar o lasam sa se mai raceasca 30 de minute.

   Am ajuns la final si vom pune in tava prima foaie. Apoi un rand de crema, a doua foaie, intindem gemul de prune, a treia foaie, alt  rand de crema si incheiem cu ultima foaie. Este gata prajitura pe care o lasam la rece pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura minunata cu bulion (ca la bunica acasa)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Muffins cu morcovi si zahar brun

Postat de Corina33

Muffins cu morcovi si zahar brun

Se amesteca faina cu praful de copt, sarea si scortisoara intr-un bol. In alt bol se mixeaza ouale cu zaharul brun si zaharul vanilat pana se topesc, apoi se adauga uleiul si morcovii rasi si...

Citeste continuarea

Desert prajitura gemi de placere

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura gemi de placere

Blat : Eu l-am facut cu o seara inainte, se taie mai bine a doua zi. Am folosit o tava cu dimensiunile de 35/24 cm, cu pereti detasabili si tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2019, 16:38
Buna prajiturica !!!
la 25.01.2019, 16:40
Angelica , incearca sa-ti faci mai multi prieteni aici .Astfel postarile tale sunt vizibile automat pe peretele lor .Reciproca este valabila .Astfel vom putea interactiona mai usor . Eventual poti sa incepi cu bucatrasii mai activi
la 28.01.2019, 09:41
la 28.01.2019, 10:38

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking