Ingrediente
Pentru cele patru foi avem nevoie de:
- 15 linguri de ulei
- 15 linguri de bulion
- 7 linguri de zahar
- 500 g de faina
- 1 plic cu praf de copt
- 1 plic de zahar vanilat
- esenta de rom
- un borcan de gem de prune
- Pentru crema avem nevoie de:
- 1 litru de apa
- 200 g gris
- 250 g unt
- 150 g zahar
- 100 g nuca de cocos
- o lamaie
- un borcan de gem de prune.
Mod de preparare
Prima data ne apucam sa facem aluatul pentru cele patru foi. Amestecam uleiul cu zaharul si sarea, apoi adaugam bulionul, esenta de rom, faina si praful de copt. Vom obtine un aluat nelipicios pe care il vom da la frigider pentru 30 minute. Scoatem aluatul, impartim in patru bile si facem pe rand patru foi pe care le vom coace pe fundul tavii pe care o vom folosi la copt. Acestea se vor coace cam in 10 minute.
Acum ne apucam de crema. Luam o cratita in care punem apa, coaja de la lamaie si zaharul. Punem cratita pe foc si amestecam pana se topeste zaharul. Apoi incepem sa turnam grisul in ploaie pana se va ingrosa. Acum inglobam si nuca de cocos, untul si zeama de la lamaie. Crema este gata, dar o lasam sa se mai raceasca 30 de minute.
Am ajuns la final si vom pune in tava prima foaie. Apoi un rand de crema, a doua foaie, intindem gemul de prune, a treia foaie, alt rand de crema si incheiem cu ultima foaie. Este gata prajitura pe care o lasam la rece pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura minunata cu bulion (ca la bunica acasa)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|