Desert prajitura Ochiuri de oua

Postat de alinutza2018 in Prajituri
3 Iun 2020 | 3004 vizualizari
Desert prajitura Ochiuri de oua

Pe mine m-a cucerit in primul rand aspectul acestei prajituri. Gustul a fost doar bonus. Sper sa va cucereasca si pe voi aceasta prajitura

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 200 g margarina la temperatura camerei
  • 4 oua
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 200 g crema de branza
  • 2 pliculete gelatina transparenta
  • un borcan copot de caise

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180 g C.

Caisele se lasa intr-o strecuratoare, la scurs.

Budinca se face conform indicatiilor de pe plic si se lasa la racit. Se pune folie alimentara peste, sa nu se formeze crusta. 

Se freaca margarina cu zaharul. Se adauga ouale pe rand, apoi faina amestecata cu praful de copt. Aluatul se transfera pe o tava cu folie de copt sau unsa cu margarina. Nu va speriati ca e strat subtire de aluat, creste in cuptor. Se coace timp de 15 min, apoi se lasa la racit.

Budinca rece se amesteca cu crema de branza. Se intinde un strat uniform peste blat si se mai da pentru 15 min la cuptor. 

Caisele se asaza peste crema si se acopera cu gelatina facuta dupa instructiunile de pe plic. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Ochiuri de oua" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crostata cu piersici si caise

Postat de timea

Crostata cu piersici si caise

Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala. Adaugam apoi treptat...

Citeste continuarea

Desert tarta cu dovleac si scortisoara

Postat de AlexTeacher

Desert tarta cu dovleac si scortisoara

Blat : Pune oul si zaharul pudra in bolul robotului de bucatarie, porneste-l pe viteza medie si cand acesta a inceput sa capete o culoare albicioasa si o textura mai aerata, adauga untul treptat....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2020, 11:09
Îmi place! Chiar o trec la favorite, pentru că aș vrea s-o fac și eu...
la 04.06.2020, 17:01
Esti o scumpa si o draguta! Multumesc frumos
la 05.06.2020, 20:10
Este super, super buna!
la 06.06.2020, 09:54
delicioasa!
la 06.06.2020, 17:42
Daaa, asta-i faină pentru musafiri!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking