Desert prajitura Petra

Postat de Constelatialeu in Prajituri
25 Iul 2017 | 10207 vizualizari
Desert prajitura Petra

Am profitat ca a plouat si a fost o idee mai racoare si-am pus de-o prajitura, prajitura cu dedicatie, ca sa nu mi se mai reproseze ca postez, postez si altii saliveaza sau ling ecranul calculatorului....din motiv de ''departe de tara''.....

Ingrediente

  • pt 3 foi de blat
  • 6 oua
  • 250 g margarina rama
  • 240 g zahar farin
  • 240 g faina
  • 1 pliculet de amoniac
  • Crema
  • 250 g unt pilos cu peste 80% grasime
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 200 g ciocolata neagra
  • 50 g nuca macinata
  • 1 pliculet de vanilie bourbon

Mod de preparare

Foile de blat : Margarina la temperatura camerei o mixam impreuna cu zaharul farin si galbenusurile, apoi adaugam faina cernuta si amoniacul stins cu zeama de lamaie. Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare, apoi le incorporam cu miscari lente de jos in sus. Din aceasta compozitie, coacem 3 foi.

Tapetam o tava cu hartie de copt ,dimensiunile de 36/24 cm, intindem compozitia, dupa ce am impartit-o in 3 ( asa ochiometric) si bagam tava la cuptorul preincalzit, cca 15 min, se coace foarte repede pentru ca este foaia subtire. Se scoate si se lasa sa se raceasca, se procedeaza la fel si cu restul de compozitie.

Crema : Intr-un castron de inox, punem ouale si zaharul, mixam bine si apoi pe baie de aburi, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca. Tragem vasul deoparte, adaugam ciocolata si vanilia bourbon si amestecam pana se topeste ciocolata, adaugam nuca macinata si lasam sa se raceasca, apoi incorporam untul moale, lasam la rece cca. 20 min, cat sa nu curga crema.

Asamblare : Asezam prima foaie de blat, intindem o parte din crema, punem foaia a doua, crema si ultima foaie, deasupra intindem restul de crema. Dam prajitura la frigider pana a doua zi, cand o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Petra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Desert prajitura cu branza si fructe uscate

Postat de eumimi

Desert prajitura cu  branza si fructe uscate

Mixam ouale cu zaharul. Adaugam branza sfaramata daca este proaspata sau data pe razatoare daca este mai tare. Adaugam faina, praful de copt, nuca de cocos, coaja rasa de portocala, nuca si...

Citeste continuarea

Prajitura tavalita Sárga mignon

Postat de Mokuska

Prajitura tavalita Sárga mignon

Ouale cu zaharul se bat pana obtinem un aluat alb.  Untul amestecam bine cu mierea si incorporam in oua. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea,  si incet incorporam in aluat....

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2017, 23:29
O bunătate de prăjitură!
la 25.07.2017, 23:41
Delicioasa!
la 26.07.2017, 00:14
buna buna
la 26.07.2017, 06:41
Delicioasă!
la 26.07.2017, 08:38
Arata cam bine Petra ta, m-ar tenta!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking